Pensioenadvies

Je pensioenregeling, goed georganiseerd.

Heel eerlijk? Pensioen is niet sexy. Voor jou of je medewerkers voelt pensioen misschien nog ver van je bed. Je wilt er niet over nadenken als het niet hoeft. Pensioen wordt pas relevant op latere leeftijd, maar wat kun je er dan nog aan doen?

Mensen bewust maken en tijdig over pensioen na laten denken. Dát is het doel van Herman Smit, Adviseur Pensioen & Inkomen bij CROP. Herman helpt jou en je medewerkers graag de juiste keuzes te maken. Voordat je met de gebakken peren zit.

‘Een tijdje geleden had ik een klant die richting de pensioensleeftijd ging. Hij zou met zijn pensioen ongeveer een-derde van zijn huidige inkomen ontvangen en daarmee flink geld tekortkomen. Om dat gat op te vullen moet hij per jaar zo’n 20.000 euro(!) sparen. Da’s een flink bedrag. Een andere optie was om deeltijd door te werken na zijn pensioen. Dat ontnam hem zijn vrijheid. Dit soort minder leuke gesprekken ben je liever voor.’

Ik weet niks van pensioen

Loop jij als werkgever voor de eerste keer tegen pensioenkwesties aan? Geen zorgen, je bent niet de enige. Pensioen is misschien wel het belangrijkste (en kostbaarste) onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden. En in sommige gevallen ben je zelfs verplicht een pensioen aan te bieden aan je werknemers.

Maar het is een complex onderwerp. Weet jij wat er gebeurt als toch blijkt dat je onder een verplicht pensioenstelsel valt? Of wat je riskeert als je een salarisverhoging verkiest boven een pensioenafdracht? En hoe je pensioen als directeur/eigenaar geregeld is?

Weet waar het over gaat. Een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Herman kan je helpen op je zoektocht. Daarnaast kan CROP presentaties voor medewerkers geven.

We geven ook met regelmaat workshops. Bekijk hier het aanbod, of vraag een presentatie op locatie aan.

Orïentatiegesprek met Herman aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Ik wil beter communiceren over mijn pensioenregeling

Hebben je werknemers geen idee hoeveel voordeel jouw pensioensregeling hun biedt? Zonde, want je draagt er veel aan af. Bij veel bedrijven zijn jongere medewerkers vaak ongeïnteresseerd en ook oudere medewerkers zijn niet altijd op de hoogte. Een laag pensioenbewustzijn kan leiden tot allerlei vervelende verassingen in de toekomst. Terwijl er toch veel mogelijk is voor je werknemer.

De Wet Pensioencommunicatie verplicht je om je werknemer te informeren over zijn/haar pensioensregeling. Maar de informatie is complex en zelf een voorlichting organiseren kost veel tijd.

CROP kan jou helpen om je medewerkers bewust te maken van de voordelen van de pensioensregeling die jij biedt. Via het CROP PensioenPunt kunnen medewerkers hun pensioenvragen direct bij ons neerleggen. Ook houdt Herman spreekuursessies of presentaties voor werknemers bij jou op locatie. Zo kan jij je weer focussen op kwesties die jouw aandacht vereisen. Wil je meer weten over het CROP PensioenPunt? Neem dan contact met ons op.

Moet ik mijn pensioenregeling aanpassen?

Valt je bedrijf onder de vrije keuze pensioensregeling? Dan staat je waarschijnlijk een groot project te wachten. Je hebt tot 1 januari 2028 om je pensioenregeling aan te passen. Daarna moet je het echt voor elkaar hebben.

Een pensioenregeling opstellen of aanpassen is een flinke klus. Het vereist veel uitzoekwerk en afstemming. Niet iets wat je er zo even bij doet. Maar belangrijk is het zeker.

Klant: “Laatst ben ik een werknemer verloren aan een concurrent, omdat deze wél een pensioensregeling kon bieden. Toen krapte ik mijzelf toch even achter de oren.”

We zetten graag in samenwerking met jou, een adviesrapport op voor een nieuwe of gewijzigde pensioenregeling. Dat begint eigenlijk altijd met een adviesgesprek.

Benieuwd wat er allemaal verandert met de nieuwe pensioenwet? Download onze Whitepaper!

Tip: Bedrijfstakpensioenfonds-check

Vallen de activiteiten van jouw bedrijf/onderneming nog wel onder de vrije keuze pensioenregeling? Misschien zijn de activiteiten veranderd, waardoor je onder een andere CAO komt te vallen. Bedrijfstakpensioenfondsen zoeken actief naar bedrijven om bij hen aan te sluiten.

Dit begint vaak met een onschuldig lijkende brief op de deurmat, maar kan eindigen in een aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds en torenhoge kosten.

We voeren graag een korte bedrijfstakpensioen-check uit. We raden aan om dit elke vijf jaar even te pijlen. Heb je zo’n brief ontvangen? Wij helpen je er graag bij.

Over Herman

Herman is een door de wol geverfde specialist op pensioengebied. Niet alleen kan hij je de lastigste pensioenconstructies haarfijn uitleggen, maar nadat Herman jou meeneemt in zijn wereld, kan je niet anders dan pensioen zelf ook leuker vinden.

Neem contact op met Herman.

“Ik wijs werkgevers en werknemers graag op de mogelijkheden. Het maakt mij niet uit hoe je je pensioen regelt. Maar wél dat je het bewust doet. Dat is mijn missie. Ik wil zowel werkgever als werknemer verder helpen.”

Hoe gaan we te werk?

  1. Kop koffie

We plannen graag een oriënterend gesprek met je. De koffie staat dan voor je klaar bij ons in Amersfoort. We horen graag waar voor jou het pijnpunt ligt. Je gaat de deur niet uit totdat wij je probleem echt begrijpen. En dat alles kosteloos, natuurlijk.

  1. Peilen stand van zaken

Aan de hand van een paar interne documenten kan Herman al een advies op hoofdlijnen voor je uitwerken. Een personeelshandboek, je arbeidsvoorwaarden of een pensioenovereenkomst, bijvoorbeeld.

  1. Advies

Op basis van tientallen – misschien wel honderden – andere opdrachten kunnen we je adviseren wat de juiste oplossing voor jouw probleem is. Dan is het aan jou om er iets mee te doen (of niet).

  1. Implementatie

Wil je het advies laten uitvoeren? Super! Dan begint het leukste gedeelte voor ons. We werken graag aan de implementatie. Zo kan jij je focussen op andere zaken, wetende dat het voor je geregeld wordt.

Verder lezen

Arbeidsvoorwaarden
Naast pensioen zijn er andere arbeidsvoorwaarden om aan te bieden. Wil je een check om te kijken of je nog competitief bent op de huidige arbeidsmarkt? Vraag dan HR advies aan.

Family services
Nader je als ondernemer de pensioenleeftijd? Het is belangrijk tijdig na te denken over zaken als vermogensoverdracht naar je naasten, of misschien het opzetten van een eigen stichting. Family Services wijst je daarbij de juiste weg.

Neem contact op

Herman Smit
Senior Advisor Pensions and Income

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.