Pre-audit services

Wees verzekerd van een soepele en efficiënte eindejaarscontrole.

De eindejaarscontrole is bij veel MKB-ondernemingen een tijdrovende klus. Vaak moeten op het laatste moment nog allerlei zaken in de financiële administratie toegelicht of aangepast worden. Ook wordt niet altijd begrepen wat de controlerend accountant nu precies van de onderneming nodig heeft. Dat zorgt voor extra werkdruk op de toch al drukke financiële afdeling van jouw onderneming.

Wil jij komend jaar verzekerd zijn van een soepele en efficiënte eindejaarscontrole en geen discussie meer hebben over meerwerk? Laat dan een pre-audit uitvoeren door de ervaren pre-audit medewerkers van CROP.

Voorkom verrassingen, vertragingen en meerwerk met CROP Pre-Audit Services

Wat is een pre-audit?

Een pre-audit draait om het controle-klaar maken van de financiële administratie. Het is het voorbereidende werk voor de controle van de jaarrekening van een onderneming. Mogelijke onvolkomenheden of onduidelijkheden komen tijdens de pre-audit aan het licht.

We kijken met je mee of op te leveren specificaties voor de controlerend accountant controlewaardig zijn. En we zorgen ervoor dat er bij aanvang van de controle een concept jaarrekening klaar ligt die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Eventueel kunnen we al voorbereidende werkzaamheden verrichten voor belangrijke posten in de jaarrekening.

Zo ben je er zeker van dat je financiële administratie op orde is voor de start van de controle en kan de controlerend accountant op efficiënte wijze risicogericht zijn controle uitvoeren. Onze ervaring leert dat dit een aanzienlijke besparing in tijd (en dus geld) gaat opleveren.

Waarom een pre-audit?

Het doel van pre-audit services is de accountantscontrole zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Tekortkomingen in de financiële administratie worden vooraf geconstateerd en verholpen.

Je voorkomt hiermee meerwerk tijdens de eindejaarscontrole en vermindert de werkdruk bij medewerkers van de financiële afdeling. Dit kan de doorlooptijd van de eindejaarscontrole flink verkorten, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft. Vanwege de goede oplevering kan de controlerend accountant zijn controle risicogericht uitvoeren en heeft hierdoor minder tijd nodig.

Zo verdient de pre-audit zichzelf terug.

Voor wie is een pre-audit bedoeld?

Of je als onderneming voor het eerst controleplichtig bent, of al jaren je jaarrekening moet laten controleren door een accountant, een pre-audit kan je tijd en dus geld besparen. Zeker als het proces nu niet altijd even soepel verloopt.

Ook als een externe partij die niet aan CROP verbonden is de jaarrekening controleert, zijn we je graag van dienst. We werken inmiddels al samen met meerdere succesvolle partijen.

  • De pre-audit wordt uitgevoerd door ervaren medewerkers met controle ervaring;
  • We hebben een praktische, hands-on aanpak en lossen onvolkomenheden op;
  • Wij coachen en leiden de medewerkers in je onderneming op;
  • Met een pre-audit ben je verzekerd van een efficiënte controle van je jaarrekening;

Welke diensten biedt CROP pre-audit services?

Wie zijn de pre-audit medewerkers van CROP?

Bij CROP wordt de pre-audit uitgevoerd door ervaren medewerkers met veel ervaring. Niet alleen op controle, maar ook op samenstellen en zelfs fiscaal gebied. Zo weet je zeker, dat het ook goed gebeurt. Onze medewerkers weten waar ze op moeten letten en zorgen ervoor, dat de pijnpunten in de jaarrekening tijdig worden gesignaleerd en opgelost.

Wil je weten, wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Maurice van der Sluis
Director Assurance
Jos de Beule
Director Accountancy & Advies
Robin Koelewijn
Robin Koelewijn
Partner Accountancy
Patrick Jansen
Manager Accountancy & Advies
Simone Haeser
Simone Haeser
Junior Manager Assurance
Mark de Roos
Manager Accountancy & Advies

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.

Onze mensen maken CROP