Salarisadministratie

De salarisadministratie uitbesteden

De salarisadministratie is voor mkb’ers een flinke kostenpost. Wij begrijpen dus dat je de loonstroken laat verzorgen door een boekhouder of administrateur. Maar vergissingen zijn snel gemaakt en op een naheffing met boete van de Belastingdienst zit je niet te wachten.

Wat kan er misgaan:

 • onjuiste toepassing van percentages voor de afdracht van pensioen- of sociale premies;
 • te hoge afdracht van loonbelasting of het verkeerde bijtellingspercentage van de auto van de zaak;
 • er wordt geen premiekorting voor jongeren of arbeidsgehandicapte medewerkers toegepast;
 • CAO-wijzigingen worden niet op tijd doorgevoerd;
 • er worden loonbetalingen gedaan onder het wettelijk toegestane minimumloon.

Twijfel je of de salarisadministratie feilloos verloopt? Laat het ons uitzoeken. CROP HR services helpt je graag, of je het nu geheel of gedeeltelijk wilt uitbesteden.

Besteed je de salarisadministratie aan ons uit, dan heb je geen omkijken meer naar:

 • de complete salarisadministratie en/of de DGA. Wij verzorgen de salarisstroken, loonjournaalposten, loonstaten, betalingsoverzichten, betaalbestanden en loonaangiften en stellen jaaropgaven op;
 • periodieke meldingen aan instanties, zoals de Belastingdienst of pensioenfondsen;
 • het maken van proefberekeningen – van nettosalaris tot bruto salariskosten;
 • loonheffing, premieplicht, eindheffing (bijv. WKR) en CAO-zaken; wij beantwoorden alle vragen die samenhangen met salaris en beloning;
 • CAO’s: wij houden de CAO-wijzigingen bij en voeren die na overleg door.

Je houdt liever de salarisadministratie in eigen hand, met een beetje hulp van ons:

 • we helpen bij het opzetten en beheren van personeelsdossiers;
 • je krijgt toegang tot een persoonlijke portal in het salarispakket;
 • we ondersteunen bij de juiste toepassing van de diverse premies en inhoudingen;
 • je krijgt een eigen aanspreekpunt voor alle vragen over salarissen.

Inzicht in de salarisadministratie en het verminderen van administratieve handelingen

 • we kunnen verschillende overzichten voor je genereren, die inzicht geven in de ontwikkeling van bijvoorbeeld de loonkosten;
 • je kunt koppelingen maken met diverse financiële pakketten. Werkgevers maken gebruik van verschillende software / systemen om gegevens op te slaan. Koppel deze systemen aan NMBRS om ervoor te zorgen dat deze gegevens niet dubbel ingevoerd hoeven worden en er geen tijd hoeft te worden besteed aan bijvoorbeeld het overtikken van een journaalpost. Gegevens kunnen worden ingelezen in NMBRS, maar ook vanuit NMBRS naar andere systemen worden verzonden. Een simpele handeling die veel werk uit handen kan nemen. Meer informatie tref je aan via https://appstore.nmbrs.com/;
 • journaalposten kunnen direct worden ingelezen;
 • wordt de urenregistratie bijgehouden in een tijdsregistratiesysteem, dan kunnen deze uren direct ingelezen worden in de salarisadministratie;
 • wij bieden de mogelijkheid om te werken met een digitaal declaratiesysteem voor de werknemers en/of een verlofmodule. Zo is alle informatie verzameld in een administratie met zo min mogelijk handelingen.

Nirpa salarisadministratie

Onze salarisprofessionals zijn NIRPA gecertificeerd.

CROP werkt samen met Equivalence.

Dit kunnen we voor jou betekenen

contact_page Visuele arbeidsovereenkomst
Een arbeidsovereenkomst is belangrijk voor je bedrijf. De afspraken hierin hebben direct invloed op het leven van je medewerkers en het doel is dat je medewerkers begrijpen wat zij ondertekenen.

Meer informatie

diversity_3 HR advies
Heb je hulp nodig bij een HR casus of wil je een aantrekkelijke werkgever zijn door een goed HR beleid? Laat je hierin adviseren en/of ondersteunen door onze HR consultants.

Meer informatie

volunteer_activism Extern vertrouwenspersoon
Ongewenste intimiteiten komen in de praktijk helaas steeds vaker voor. Een externe vertrouwenspersoon biedt een veilig luisterend oor waarmee een werknemer ondersteund kan worden.

Meer informatie

supervised_user_circle HR support
Is je HR afdeling op orde, dan loopt je organisatie minder risico op uitval, verloop en ziektekosten. HR-support van CROP is meer dan een tijdelijke werknemer of interimmer en helpt je graag bij jou op kantoor.

Meer informatie

savings Pensioenadvies
In je dagelijkse praktijk doen zich allerlei situaties voor, waarvoor je je zou moeten verdiepen in de complexe wereld van pensioenen. Geen tijd? Onze adviseurs helpen je graag vooruit.

Meer informatie

balance Arbeidsrecht
Ondernemers hebben vaak het vertrouwen dat ze er – bij een geschil met een werknemer – in goed overleg wel uitkomen. Het loopt helaas ook wel eens anders.

Meer informatie

payments Loonbelasting
De wet- en regelgeving rond loon- en premieheffing is erg veranderlijk. Als je niet up-to-date bent, loop je financiële risico’s en mis je besparingsmogelijkheden.

Meer informatie

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.