Arbeidsrecht

Liever voorkomen dan oplossen

Ondernemers hebben vaak het vertrouwen dat ze er – bij een geschil met een werknemer – in goed overleg wel uitkomen. Helaas maken wij ook mee dat het anders loopt. Op het moment dat u een arbeidscontract wilt beëindigen, is het essentieel dat u beschikt over goede personeelsdossiers. Arbeidsrechtelijke zaken worden vaak onderschat. Bij CROP willen we liever problemen voorkómen dan oplossen.

Personeelsdossier

Wees gerust: u bent niet de enige ondernemer bij wie de personeelsdossiers niet de hoogste prioriteit hebben gehad. Een personeelsdossier moet tegenwoordig meer bevatten dan de verslagen van functioneringsgesprekken. Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is ook de gang naar de kantonrechter vrijwel kansloos zonder correct personeelsdossier. Wij helpen met het aanleggen van een gedegen personeelsdossier. Als het er straks op aan komt, maakt dat een wereld van verschil.

Concurrentiebeding

Wanneer een werknemer vertrekt, wilt u niet dat kennis van uw organisatie en uw klanten bij een concurrent terechtkomen. Maar is uw overeengekomen concurrentie- en relatiebeding wel houdbaar? Sinds 1 januari 2015 mag u in tijdelijke arbeidscontracten geen concurrentie- of relatiebeding meer opnemen. Wij vertellen u wat uw mogelijkheden zijn en geven antwoord op vragen als:

  • Wat moet ik opnemen in mijn arbeidscontracten?
  • Kan ik eenzijdig de arbeidsvoorwaarden wijzigen en hoe pak ik dit juridisch aan?
  • Voldoet mijn concurrentie- en relatiebeding nog aan de wet- en regelgeving?
  • Onder welke CAO valt mijn onderneming en wat betekent dit voor mijn bedrijfsvoering?
  • Ben ik verplicht een OR op te zetten en wat zijn daarvan de rechten en bevoegdheden?
  • Hoe ga ik om met een arbeidsconflict of langdurig ziekteverzuim van medewerkers?
  • Hoe pak ik een (collectief) ontslagtraject aan?

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.