Loonbelasting

Toets jouw loonhuis, arbeidsvoorwaarden en loonbelasting

De wet- en regelgeving rond loon- en premieheffing is erg veranderlijk. Als je niet up-to-date bent, loop je financiële risico’s en mis je besparingsmogelijkheden.

Vraag je je af hoe de Belastingdienst zou oordelen over jouw loonadministratie bij een looncontrole? Onze belastingadviseurs toetsen de ‘loon-huishouding’ en arbeidsvoorwaarden en loonbelasting.

Wat kunnen we voor jou betekenen:

  • Onderbouwing van de vaste kostenvergoedingen.
  • Begeleiding bij looncontroles.
  • Due Diligence-onderzoeken bij bedrijfsovername.
  • Toetsen van administratieve processen en arbeidsvoorwaarden om risico’s op het gebied van loonheffingen uit te sluiten (quick scan loonheffingen).
  • Begeleiding bij fiscale optimalisatie van de arbeidsvoorwaarden.
  • Ondersteuning bij de aanvraag van loonkostensubsidies.

Internationale arbeidsmobiliteit

Heb je medewerkers in dienst die regelmatig in het buitenland werkzaam zijn? Of wil je gekwalificeerd personeel naar Nederland halen? Dan is het belangrijk te weten in welk land hun inkomsten uit dienstbetrekking worden belast. En weet je waar je de sociale zekerheidspremies voor jouw werknemer afdraagt? Wij helpen voorkomen dat je ten onrechte dubbel loon- of sociale verzekeringspremies betaalt.

Inlenersaansprakelijkheid

Maak je weleens gebruik van uitzendkrachten of onderaannemers met personeel? Wist je dat je (zelfs jaren later nog) door de Belastingdienst aansprakelijk gesteld kunt worden voor de loon- en premieschulden van de uitlener of onderaannemer? Dat is te voorkomen: wij kunnen zorgen dat je administratie aansprakelijkheids-proof is!

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.