Over CROP

Aandacht voor de ondernemer, samen vooruit

Sinds 1965 helpt CROP accountants & adviseurs ondernemers vooruit, zodat zij tijd en energie overhouden om te besteden aan het ondernemen. Doordat wij
goed samenwerken met jou en onze interne specialisten, kun je bij ons terecht voor al je financiële vragen tijdens je ondernemersreis.

Onze mensen maken CROP

In totaal werken wij met ca. 300 professionals elke dag met veel plezier voor onze ondernemers. Bekijk hier al onze collega’s.

Landelijke dekking

We hebben vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht. Stuk voor stuk bemand door professionals met veel vaktechnische expertise en een gezonde dosis commerciële en sociale vaardigheden. Ga naar locaties.

Wij gaan graag met jou om tafel voor een gesprek over de toekomst van jouw organisatie. Want wij geloven in samenwerken voor de lange termijn en focussen op duurzaam resultaat. Meer weten? Vul ons contactformulier in en vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Alles onder één dak

CROP combineert de flexibiliteit van een middelgroot kantoor met de kwaliteit en deskundigheid van een grote organisatie. Zo staat CROP in de top 15 van kantoren in Nederland met de meeste registeraccountants en hebben we vele expertises onder één dak. Daardoor kijken we altijd naar het grotere plaatje en denken we graag goed met je mee. Meer informatie over onze diensten.

Onze expertises:

“Het is onze missie om ondernemers rust en energie te geven.”

Landelijke dekking met 5 locaties Alles onder één dak, met persoonlijke aandacht Een netwerk van 275+ collega’s

 

CROP geeft ondernemers rust én energie. We geven zekerheid over de financiële en cijfermatige kant van een onderneming. De cijfers zijn daarmee ‘trusted’ voor de gebruiker van de informatie, dat geeft rust. Tegelijkertijd geven we jou als ondernemer energie om vooruit te kijken. De trusted cijfers vormen dan de basis voor data-analyses, risico-analyses, beslissingsinformatie en advies. We geven trusted advies.

Merkwaarden

Onze klanten zijn voornamelijk ondernemers uit het hogere MKB-segment en non-profit organisaties. Toen wij met onze medewerkers en klanten in gesprek gingen werd al snel duidelijk: onze persoonlijke aanpak is wat ons kenmerkt. Hands-on werken en betrokkenheid zit in ons DNA. Wij geloven erin dat dat de basis is. Door de persoonlijke aanpak en goede samenwerking zijn wij goed in staat om het bredere plaatje te zien en ook mee vooruit te kijken. Persoonlijke aandacht, goede samenwerking en een blik op de toekomst, dat is CROP.

 • Aandacht
  Wij zijn oprecht geïnteresseerd in jouw organisatie en willen niet alleen weten waar jij van droomt, maar ook waar je van wakker ligt. Wij achterhalen de oorzaak van jouw financiële buikpijn en geven deskundig advies. We vinden het belangrijk je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en blijven je inspireren met zaken die relevant zijn voor jou. Twijfel je ergens over? Voorkom fouten en bel ons om je vragen voor te leggen. We denken graag met je mee.
 • Samen
  Je krijgt een vaste sparringpartner die goed luistert goed naar je behoeftes en andere specialisten aan kan haken wanneer dat nodig is. Zo maken wij samen het verschil. Het is niet voor niets dat veel van onze relaties al jaren onze klant zijn. Zo ben jij goed voorbereid op de toekomst en hou je energie over om je op het ondernemen te focussen.
 • Vooruit
  De wereld verandert. Dit is iets van alle tijden, maar het tempo en de complexiteit van de verandering neemt steeds verder toe. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor, dat je als ondernemer steeds meer zelf kunt doen. Dat is fijn, maar waar begin je dan? Om succesvol ondernemer te kunnen zijn in de wereld van morgen, is het cruciaal om inzicht te hebben in je data, je systemen en de risico’s en bedreigingen die spelen voor jouw organisatie. Bij CROP hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in de digitalisering van administraties en dashboards, IT Audit, security en data-analyse. Zo kunnen we je ook op dit gebied zo goed mogelijk vooruit helpen.

 

Kwaliteit

Kwaliteit is de basis van alles wat wij doen. Daarbij staan wet- en regelgeving boven alles, al staat niet de regel, maar het doel van de regel bij ons centraal. Wij zijn continu op zoek naar betrouwbare, relevante informatie en je kunt van ons altijd het eerlijke verhaal verwachten. Intern houden we de kwaliteit hoog door te investeren in de professionaliteit van onze mensen. In externe opleidingen, intervisie en een open feedbacksysteem worden cases besproken. Zo blijven wij groeien en kunnen we de kwaliteit en zekerheid leveren die van ons wordt verwacht.

Om je vakkundig te kunnen ontzorgen en informeren beschikken wij over diverse vergunningen, werken wij nauw met andere organisaties samen en zijn onze medewerkers lid van diverse branche- en vakverenigingen. Naast de jaarlijkse vakinhoudelijke opleidingen, volgen zij met grote regelmaat de benodigde vaardigheidstrainingen.

Klachtenregeling

Wij hechten aan tevreden relaties en daarom werken we continu aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Mocht je desondanks ontevreden zijn over één van onze medewerkers of partners, over onze dienstverlening of over welke aspect van onze organisatie dan ook, dan nodigen wij je nadrukkelijk uit om ons dat zo snel mogelijk te laten weten. Hiervoor hebben wij een klachtenregeling opgesteld.

Vergunningen

CROP heeft een reguliere Wta vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op basis van deze vergunning zijn we bevoegd om wettelijke accountantscontroles voor reguliere bedrijven (niet zijnde OOB’s) uit te voeren. De onafhankelijke toezichthouder AFM ziet toe op de kwaliteit van het werk van accountantsorganisaties. Dit ondersteunen wij, omdat het ons scherp houdt om de kwaliteit hoog te houden.

Naast de Wta vergunning, heeft CROP ook een Wft vergunning om advies te verlenen op het gebied van (collectieve) pensioenen.

CROP en/of onze medewerkers zijn aangesloten bij:

 • NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants)
 • NOB (De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs)
 • SRA (Netwerkorganisatie van zelfstandige accountantskantoren)
 • NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators)
 • BOBB (Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht)
 • NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting)

Klokkenluidersregeling

Volgens artikel 27 van de Verordening Accountantsorganisaties (VAO) en de wet Huis voor Klokkenluiders moeten accountantsorganisaties een klokkenluidersregeling hebben. Onze klokkenluidersregeling vind je hier.

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.

Onze mensen maken CROP