Bedrijfsfinanciering

Advies en begeleiding bij bedrijfsfinanciering

Heb je een bedrijfsfinanciering nodig? Loopt de huidige rentetermijn af? Of denk je dat het bestaande krediet beter geregeld kan worden? CROP corporate finance adviseert en begeleidt mkb-ondernemers bij het verkrijgen of behouden van bedrijfsfinanciering. Daarnaast kunnen wij helpen bij het vinden van een geschikte belegger of investeerder. Onze adviseurs hebben vele jaren ervaring met bedrijfsfinancieringen en kennen de bankwereld van binnen en buiten, hierdoor zijn wij deskundig en vakbekwaam. Ook staan wij voor een hoge kwaliteit en zijn wij erg klantgericht. Wij zitten er immers voor jou. Zodoende halen wij de druk van jouw schouders af en kan jij doen wat je het liefste doet: ondernemen.

De adviseurs van CROP corporate finance begrijpen dat er behoorlijk wat vragen kunnen spelen bij jou over het onderwerp bedrijfsfinanciering. Neem daarom vrijblijvend contact op om een keer te sparren met één van onze adviseurs of voor een mogelijke ‘quickscan’.

Erkend financieringsadvies MKB

CROP Corporate Finance is aangesloten op het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB van Stichting MKB Financiering, gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het financieringstraject

Een bedrijfsfinanciering bestaat uit meerdere stappen. Allereerst wordt er een inventarisatie van de mogelijkheden en haalbaarheid gedaan in de vorm van een ‘quickscan’. Soms vindt hierbij in een vroeg stadium al afstemming plaats met één of meer banken. Hierdoor voorkom je onnodige kosten en door ons uitgebreide netwerk kunnen wij de zekerheid geven of de financieringsaanvraag kansrijk is.

Vervolgens stellen wij een financieringsmemorandum op. Hierin geven wij een uitgebreide beschrijving van de onderneming en de aard van de kredietbehoefte. Ook geven wij potentiële financiers inzage in de belangrijkste risico’s, marktomstandigheden en de financiële performance van het bedrijf. Dit gebeurt zowel historisch als door middel van prognoses. In overleg met jou bepalen wij hierbij vooraf op welke wijze jouw financiering optimaal is gestructureerd. Zo bepalen wij samen welke BV’s aansprakelijk moeten zijn, welke zekerheden je afgeeft, hoe hoog het krediet is en hoe veel je moet gaan aflossen. In overleg, sturen wij dit informatiememorandum naar één of meerdere banken. Het opgestelde informatiememorandum zorgt voor een snelle doorlooptijd bij de banken, omdat alles compleet wordt aangeleverd en wij weten wat voor informatie van belang is.

Wij kunnen je vervolgens assisteren bij de selectie van het beste kredietvoorstel en het uitonderhandelen van de voorwaarden en tarieven. Hierbij kijken wij niet alleen naar de laagste rente, maar vooral ook of de financieringsconstructie optimaal is. Belangrijke onderdelen zijn de condities met betrekking tot de looptijd, aflossingen en zekerheden. Daarnaast hebben wij tientallen bedrijven met financieringsvraagstukken begeleid. Hierdoor is er een uitgebreid netwerk ontstaan en hebben wij een prima reputatie opgebouwd bij verschillende banken en alternatieve financiers in Nederland. Ten slotte kiezen wij in overleg met jou voor het beste kredietvoorstel. Hierna blijven wij in contact, totdat de het geld daadwerkelijk is overgemaakt.

Andere mogelijkheden

Naast financieringsaanvragen regelen wij ook onderhoud op bestaand krediet. Daar bedoelen we mee dat het vaak mogelijk is voorwaarden en condities te verbeteren, omdat jouw bedrijf goede resultaten laat zien. Belangrijk daarbij is dat de communicatie tussen jou en de bank goed verloopt. Wij zorgen er voor dat de bank jou blijft begrijpen, maar ook dat jij de bank begrijpt. Tevens begeleidt CROP corporate finance MKB ondernemers die bij ‘Bijzonder Beheer’ van de bank terecht zijn gekomen. Meestal in opdracht van de ondernemer zelf, maar soms ook op initiatief van de betreffende bankinstelling.

Al met al geeft CROP corporate finance advies en begeleidt MKB ondernemers tijdens elke fase van het financieringsproces. Wij adviseren MKB ondernemers in of rondom de regio midden-Nederland vanuit onze kantoren in Utrecht, Amersfoort, Ede, Arnhem en Hoofddorp.

Wil jij weten wat de financieringsmogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dit kunnen we voor jou betekenen

Contactpersonen

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.