Uitstel van belastingen en pensioenpremies

Uitstel van belastingen en pensioenpremies

Getroffen ondernemers kunnen uitstel van betaling van belastingen aanvragen gedurende 3 maanden. Hiervoor hoeft geen verklaring (meer) te worden toegevoegd. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, omzetbelastingen (btw) en loonheffingen. Pensioenpremies moeten in beginsel binnen de daartoe geldende betaaltermijnen worden betaald. Het te laat betalen van de pensioenpremies aan een bedrijfspensioenfonds kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid.  De Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het verbond van verzekeraars hebben aangegeven, dat zij ondernemers tegemoet gaan komen als door het coranavirus er problemen zijn met de betaling van de pensioenpremies.

Hieronder vind je alle informatie over uitstel van betalingen en antwoorden op veel gestelde vragen van ondernemers. Heb je andere vragen, of kunnen we je ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op.

Kennisbank

Contact

Robert Honing
Tax Manager
Herman Smit
Senior Advisor Pensions and Income
Zie ook: Overige Corona Maatregelen | Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) | Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL, voorheen TOGS)
De artikelen op deze pagina’s zijn samengesteld met de grootst mogelijke zorgvuldigheid op basis van op het moment beschikbare informatie. Deze informatie is onderhevig aan wijzigingen. Wij doen ons best de actuele informatie steeds zo snel mogelijk te verwerken, maar er kan enige vertraging optreden. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl