Bijzonder uitstel van betaling vanwege corona & btw-suppleties?

7 mei 2021
Nieuws

Kom je erachter dat je nog een correctie moet maken op je btw-aangifte? En vraag je je af hoe het zit met btw-suppleties en het bijzondere uitstel van betaling vanwege corona? Hieronder zetten we het voor je onder elkaar.

Na het indienen van een suppletie voor de btw, heeft de Belastingdienst tot 8 weken nodig om een naheffingsaanslag of een teruggaafbeschikking op te leggen. Indien je nu een suppletie indient, is de kans dus groot dat een naheffingsaanslag of teruggaafbeschikking voor 1 juli 2021 wordt opgelegd. Wat te doen bij een naheffingsaanslag die vóór 1 juli 2021 wordt opgelegd?

  • Heb je bijzonder uitstel van betaling vanwege corona voor drie maanden en lopen de drie maanden tot 1 juli 2021: dan heb je ook uitstel van betaling voor deze naheffingsaanslag.
  • Heb je bijzonder uitstel van betaling vanwege corona voor drie maanden, maar wordt de naheffingsaanslag opgelegd na afloop van de drie maanden uitstel van betaling: dan moet je de naheffingsaanslag gewoon op tijd betalen. Let op, indien gewenst kun je nog verlengd bijzonder uitstel van betaling vanwege corona aanvragen. Doe dit wel op tijd.
  • Heb je al verlengd bijzonder uitstel van betaling vanwege corona (tot 1 juli 2021): dan heb je uitstel van betaling voor deze naheffingsaanslag.

Dien je een suppletie in en ontvang je een teruggaafbeschikking? Dan betaalt de Belastingdienst de teruggave gewoon uit, ook al heb je nog andere onbetaalde btw-schulden. Er vindt namelijk geen verrekening plaats met de btw-schulden die in het bijzonder uitstel van betaling vanwege corona zitten.

Bij vragen over het indienen van een suppletie of andere btw-gerelateerde vragen kun je contact opnemen met één van onze btw-adviseurs of een e-mail sturen naar btw@crop.nl.