Herstructurering financiering Transportbedrijf

1 mei 2021
Transactie

Financieringsadvies Transportbedrijf

In 2015 startte CROP corporate finance met financieringsadvies. Eén van de eerste opdrachten betrof een transportbedrijf uit het oosten van het land, dat in verband met de overname van een activiteit van een collega, moest investeren in een bedrijfshal, vrachtwagens en werkkapitaal. De financiering kwam in totaal uit op zo’n 7 miljoen. Via onze bemiddeling werd na een bankenrondje een goede financiering geregeld bij de huisbankier.

 

Door allerlei omstandigheden, voornamelijk extern, kwam het bedrijf een paar jaar later in zwaar weer terecht. Zo hebben wij in de afgelopen jaren een faillissement met doorstart van één onderdeel begeleid. Hierbij was uiteraard een juiste communicatie met de bank belangrijk, want de bestaande kredietlijn aan de BV moest destijds niet worden ingetrokken. Ook in de fase daarna hebben wij de klant telkens begeleid richting de bank op het moment dat er iets bijzonders speelde.

 

Begin 2021 hebben we in goed overleg de lening die de bank verstrekte aan de BV omgezet naar privé. De bank wilde hier graag aan meewerken, want de verlieslatende BV ‘verdween’ daarmee uit de boeken. Het krediet is nu aan privé verstrekt als reguliere commercieel vastgoedfinanciering (deels op basis van huurinkomsten elders), waardoor we de verplichte aflossingen voor de klant met 50% konden verlagen. Bovendien konden bepaalde zekerheden worden vrijgegeven en gaat de klant een redelijke rente betalen. Bijzonder Beheer is niet meer in beeld. Een mooie win-win situatie. De bank is een probleemkrediet kwijt en de klant heeft een veel beter passende financiering gekregen met veel lagere aflossingsverplichtingen dat beter past bij de huidige situatie.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.