Nieuws

Registratie voor de OSS-aangifte vanaf nu mogelijk!

1 april 2021

Vanaf vandaag, 1 april 2021, is het mogelijk je te registreren voor de OSS-aangifte ter voorbereiding op de wijzigingen in de afstandsverkopenregeling. Dit is een eenmalige registratie. Je kunt je als Nederlandse ondernemer registreren voor de OSS-aangifte middels de digitale omgeving van de Belastingdienst ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ door in te loggen met e-Herkenning (of DigiD bij natuurlijke personen die kwalificeren als ondernemers). Gebruik je e-Herkenning, let er dan op dat je minimaal beschikt over e-Herkenning niveau 3. Eenmaal ingelogd bij de Belastingdienst, kies je voor ‘EU-btw éénloketsysteem’, vervolgens voor ‘Registratie’ en tot slot voor ‘Verzoek registratie éénloketsysteem’. Op deze manier kom je bij het aanvraagformulier dat je digitaal invult.

Na jouw aanvraag voor de OSS-registratie krijg je een brief van de Belastingdienst. Bij accordering van de aanvraag kun je vanaf het derde kwartaal 2021 OSS-aangiften (ook wel genoemd OSS-meldingen) doen. Ook dit gebeurt via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’.

TIP: Aangezien de ICT bij de Belastingdienst rondom de OSS-aangiften nog niet volledig op orde is, worden alle verzoeken handmatig afgehandeld. Dit zorgt voor een langere behandelingstijd dan normaal. Meld je daarom op tijd aan, zodat je op tijd aan jouw verplichtingen kunt voldoen.

Heb je nog vragen over de OSS-registratie of over andere wijzigingen in het kader van de afstandsverkopenregeling? Lees dan ook ons whitepaper of bekijk ons stappenplan. Bij vragen kun je natuurlijk ook contact opnemen met één van onze btw-adviseurs of een e-mail sturen naar btw@crop.nl.

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl