Transactie

Herfinanciering van Brunotti

2 december 2019

Herfinanciering Brunotti

Voor Brunotti heeft CROP corporate finance met succes een herfinanciering geregeld. De bestaande financiering van de huisbankier sloot onvoldoende aan op de groei van het werkkapitaal en het voor de onderneming kenmerkende seizoenspatroon. Door een helder financieringsmemorandum op te stellen ontstond er een goed inzicht in het bedrijf en haar financieringsbehoefte. Samen met de onderneming hebben we een meerjaren prognose opgesteld. Hierop werden de kasstromen, het seizoenspatroon en de belangrijkste financiële kengetallen inzichtelijk gemaakt. In het geval van zowel een ‘management case’ als in een ‘downside case’.

Deze analyse heeft ertoe bijgedragen dat alle grootbanken bereid waren een offerte uit te brengen. Door de combinatie van inkoop-, voorraad- en debiteurenfinanciering die door de nieuwe huisbankier ABN Amro Asset Based Finance werd aangeboden is de financieringsruimte fors toegenomen. Bovendien zijn de bestaande financieringslasten fors verlaagd en zijn ook de kredietvoorwaarden voor Brunotti verbeterd. Hierdoor is de benodigde ruimte ontstaan om de ingezette strategische koers te gaan verwezenlijken.

Kortom: een geslaagde herfinanciering voor Brunotti met lagere lasten en betere kredietvoorwaarden.

Brunotti

Brunotti is al 40 jaar actief als een sterk merk in de board sports & lifestyle markt waar zij functionele en hoogwaardige kleding, hardware en accessoires levert. De collectie bevat producten voor zowel het winter- als het zomerseizoen. Via een ‘Omni Channel’ strategie richt Brunotti zich direct op de consument, maar ook op de retail en e-commerce. Naast verkoop via de eigen webshop en diverse e-commerce aanbieders, heeft Brunotti een bereik van ca. 2.000 locaties in de EU. Brunotti verkoopt haar producten met name via onafhankelijke (sport)retailers. Brunotti staat als merk voor authenticiteit, activiteit en innovatie. De onderneming is sterk in het ontwerp van de collectie en het managen van de productie. Verder realiseert Brunotti zowel voor de winter- als de zomercollectie meerdere ‘just in time’ levermomenten voor haar distributiepartners.

CROP corporate finance biedt advies voor bedrijfsfinanciering

Heeft jouw onderneming een bedrijfsfinanciering nodig? Loopt de rentetermijn af, of denk je dat het bestaande krediet beter geregeld kan worden? Wij bieden professioneel advies en begeleiding aan MKB ondernemers bij het verkrijgen of behouden van onder andere bedrijfsfinanciering. CROP corporate finance kan bovendien helpen bij het vinden van een geschikte belegger of investeerder. Een financieringsaanvraag begint vaak namelijk met een analyse met betrekking tot de mogelijkheden en haalbaarheid. Hierdoor vindt regelmatig in een vroeg stadium al afstemming plaats met één of meer banken. Hiermee voorkom je onnodige kosten door een optimale financiering en door ons uitgebreide netwerk kunnen wij wel zekerheid geven of de financieringsaanvraag kansrijk is.

Naast financieringsaanvragen, geven wij ook professioneel advies voor onderhoud op bestaand krediet. Vaak is het mogelijk om voorwaarden en condities te verbeteren, omdat uw onderneming goede resultaten laat zien. De herfinanciering hierboven is een mooi voorbeeld hoe wij waarde kunnen toevoegen bij de ondernemer. Wij zeggen niet voor niets: ‘aandacht voor de ondernemer, samen vooruit’.

Wil jij weten wat de financieringsmogelijkheden zijn? Klik dan hier.

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl