Nieuwe regelgeving bij informatie-uitwisseling cryptovaluta & e-money (DAC8)

16 februari 2024
Whitepaper

In Europa krijgen we te maken met nieuwe regelgeving voor de informatie-uitwisseling van cryptovaluta en e-money. Deze nieuwe regelgeving is vormgegeven in DAC8. Dit kan gevolgen hebben voor de bezitters van cryptovaluta en e-money. CROP helpt je graag om de gevolgen hiervan inzichtelijk te maken.

Over DAC8

DAC8 is een nieuwe toevoeging aan de reeds bestaande rapportageverplichtingen. Met de invoering van DAC8 worden gegevens automatisch uitgewisseld tussen de belastingautoriteiten van de lidstaten inzake cryptovaluta en e-money. Cryptodienstverleners moeten deze informatie verstrekken aan de belastingautoriteiten.

DAC8 heeft geen verplichting tot het verstrekken van het cryptosaldo, het gaat enkel om de uitwisseling van gegevens. Belastingautoriteiten worden zo verplicht de fiscale identificatienummers uit te wisselen. Op deze manier kan de informatie beter gekoppeld worden aan de belastingplichtigen.

De verwachting is dat de informatie-uitwisseling op 1 januari 2026 in werking zal treden.

Meer weten?

Wij ontwikkelden een whitepaper rondom de implementatie van de DAC8. Hierin vind je de geplande tijdlijn van de regelgeving, welke gegevens belastingdiensten elkaar zullen verstrekken, voor welke assets deze regelgeving geldt en welke partijen aan de verplichtingen moeten voldoen.

Vul onderstaande formulier in en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden