Whitepaper

Management Buy In

Heb jij een succesvolle loopbaan bij een onderneming in het MKB? Of heb jij bij een grote organisatie een managementfunctie bekleed en een sterke ondernemersambitie? Wil jij jouw kennis en ervaring graag inzetten voor jouw eigen bedrijf? Dan is een Management Buy-In (MBI) transactie mogelijk iets voor jou. Bij een MBI neem je de leiding van een bestaande onderneming over. Zodoende wordt jouw ondernemersambitie werkelijkheid.

Bij een Management Buy-In zijn er aantal mogelijkheden omtrent de aankoop van de aandelen. Voorwaarde is dat de koper nog niet werkzaam te zijn in de onderneming. Bij een MBI kan er voor worden gekozen om een deel of het geheel van de aandelen over te nemen. Bij deze overname is er de mogelijkheid om de aandelen in stappen over te kopen van de verkoper, zodoende dien jij als koper niet in één keer alles te financieren. Dit kan mogelijk voordelig zijn voor de koper. Een ander voordeel voor jou als koper is dat er bij een MBI geen nieuwe onderneming opgericht hoeft te worden.

CROP corporate finance ondersteunt en adviseert toekomstige ondernemers zowel tijdens de voorbereidingsfase, de koopfase als de structureringsfase van een Management Buy-In. Onze adviseurs hebben jarenlang ervaring over dit onderwerp en kunnen jou hierdoor optimaal adviseren en begeleiden. Daarbij staat een hoge kwaliteit, betrokkenheid en objectiviteit hoog in het vaandel. Tijdens het proces kunnen er meerdere vragen opspelen, zoals:

  • Hoe pak ik dit overnametraject aan?
  • Hoeveel is het bedrijf van mijn werkgever waard?
  • Hoe financier ik de overname?
  • Hoeveel eigen geld dien ik beschikbaar te hebben voor deze bedrijfsovername? Wat verandert er voor mij in fiscaal en juridisch opzicht?

CROP corporate finance heeft naast bedrijfsovernames, zoals een Management Buy-In, ook ervaring met bedrijfsfinancieringen. Zo kunnen we bij een beoogde MBO deskundig advies geven gedurende alle fases van het traject, door onze jarenlange ervaring. Zodoende bieden wij een uitstekende begeleiding voor ondernemers.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek? Wij komen graag met jou in contact.

Contactpersoon

Kees van Rossum
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl