Visuele arbeidsovereenkomst: maak van het contract tekenen een feestje!

8 februari 2024
Artikel

In de huidige arbeidsmarkt ben je als werkgever blij als je een nieuwe medewerker hebt aangenomen. Je wilt van het tekenen van de arbeidsovereenkomst een feestje maken, maar een traditionele arbeidsovereenkomst roept juist vaak vragen op. Daarom bieden wij de visuele arbeidsovereenkomst aan.

Wat is een visuele arbeidsovereenkomst? De definitie stamt af van visualiseren: ‘iets in beeld omzetten’. Dat is precies wat wij bereikt hebben; de nieuwe visuele arbeidsovereenkomst vervangt de welbekende schriftelijke arbeidsovereenkomst van meerdere pagina’s met lastige juridische tekst.

CROP HR services en CROP Legal hebben samen een overeenkomst ontwikkeld die voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en maximaal twee pagina’s lang is. De arbeidsovereenkomst is visueel aantrekkelijk en geschreven in begrijpelijke taal. Om een passend ontwerp te kiezen bij je eigen organisatie is er een keuze uit die ontwerpen die wij volledig opleveren in jullie eigen huisstijl.

Hoe is dit mogelijk?

Een arbeidsovereenkomst van twee pagina’s, hoe is dit mogelijk? Het personeelsbeleid wat je als werkgever hebt vastgelegd in je personeelshandboek wordt nog belangrijker en is een onderdeel van je arbeidsovereenkomst. Bij het opstellen van een visuele arbeidsovereenkomst voeren wij een quick scan uit op het huidige personeelshandboek. Indien je als werkgever nog geen personeelshandboek hebt is dit een minimale voorwaarde om te gaan werken met een visuele arbeidsovereenkomst. Dit geldt ook voor werkgevers die zijn aangesloten bij een cao.

Meer weten?

Wil jij als werkgever je onderscheiden met een visuele arbeidsovereenkomst, of ga je graag met CROP HR Services in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Chantal Bakkes.

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.