Transactie

IBG Group neemt Gemini Electronics over

25 januari 2021

IBG Group, een onderneming met meer dan 40 jaar ervaring in interconnectie oplossingen, heeft het in Beek (Lb) gevestigde Gemini Electronics overgenomen. Met de overname versterkt IBG Group haar positie op de Nederlandse interconnectie en elektronica markt.

CROP corporate finance heeft IBG Group geadviseerd en begeleid bij de aankoop van Gemini.

IBG Group bestaat uit Belko Connection Technologies BV (www.belko.nl) en Incotech BV (www.incotech.nl). Twee ondernemingen gevestigd in Ermelo die zijn gespecialiseerd in interconnectie oplossingen, draad en kabel en kabelsamenstellingen voor luchtvaart, defensie en industrie. Met de acquisitie van Gemini Electronics (www.geminielectronics.nl ) ontstaat een mooie symbiose waarbij de drie ondernemingen kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde.

Vincent Griffioen en Marco van Atten, de directeur/aandeelhouders van IBG Group, zijn verheugd met de overname: ‘’Door de sterke positie van Gemini Electronics op het gebied van elektronicaproductie en assemblage zetten wij de volgende stap in verticale ketenintegratie. De IBG Group kan hierdoor meer werkzaamheden zelf uitvoeren, wat ten goede komt aan de snelheid en toegevoegde waarde voor onze klanten. Ons streven om door te groeien tot een 1-stop shop partner voor onze klanten komt hiermee een belangrijke stap dichterbij. Door de verwerving van Gemini Electronics versterken wij tevens onze aanwezigheid in het zuiden van het land, hierdoor zijn wij nog beter in staat zijn om onze klanten te bedienen.’’ Jos in het Veld, voormalig DGA van Gemini, blijft nog geruime tijd aan om een goede overdracht te bewerkstelligen.

De werkzaamheden van CROP corporate finance hebben betrekking gehad op de procesbegeleiding, waardebepaling,  vormgeven van het overnamevoorstel, de onderhandelingen, arrangeren van de financiering  en de transactiedocumentatie.

                       

Contactpersoon

Kees van Rossum
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl