Financiering vastgoed voor eigen gebruik

1 maart 2021
Transactie

Verschillende opdrachtgevers

Voor verschillende opdrachtgevers hebben wij financiering geregeld voor de aanschaf/bouw van vastgoed voor eigen gebruik. De financieringen varieerden in de range van 0,5 miljoen tot 8 miljoen. Het betreft een stichting, een productiebedrijf (2x), een logistiek bedrijf en een bouwbedrijf.

Aandachtspunten bij financiering vastgoed voor eigen gebruik

Wat we zien is dat:

  • Banken nog steeds open staan voor dit type financieringen, maar kritisch zijn over de impact van Corona voor bedrijven.
  • Het de moeite loont om verschillende banken te benaderen. Niet alleen zijn er forse verschillen in condities, maar ook in hoogte van de financiering en voorwaarden zitten opvallende verschillen tussen de banken onderling. Het gaat dus echt niet altijd om de laagste rente.
  • Het daarnaast slim is om van tevoren onderzoek te doen of een deel van de financiering ‘groen’ gelabeld kan worden. Investeringen in LED verlichting, zonnepanelen en dergelijke leveren vaak een verbetering in Energielabel op, waardoor een fors deel van de financiering ‘groen’ wordt en dus met een rentekorting kan worden verkregen.
  • Dat het verder belangrijk is om serieus rekening te houden met gestegen bouwkosten in het geval van nieuwbouw van bedrijfspanden. We zien dat hout en staal fors in prijs zijn gestegen en ramingen voor stichtingskosten naar boven moeten worden bijgesteld.

CROP corporate finance

CROP CF werkt in dit soort situaties altijd een uitgebreid financieringsmemorandum uit, aan de hand waarvan de banken uw kredietaanvraag kunnen beoordelen. Hierbij houden we rekening met andere noodzakelijke investeringen, zoals machines. En met een hogere rekening courantfaciliteit in verband met groei van uw werkkapitaal door omzetstijging. Overweegt u te gaan bouwen of wilt u een ander bedrijfspand kopen, neem dan in een vroegtijdig stadium contact met ons op. Wij maken graag een quickscan voor u, aan de hand waarvan we kunnen inschatten of financiering haalbaar is en wat uw toekomstige lasten ongeveer zullen worden.

Neem contact op

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in!

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy verklaring.