Transactie

Herfinanciering productie en verkoop bedrijf

16 juli 2019

Herfinanciering bedrijf

CROP corporate finance heeft een onderneming die producten op het gebied van lichamelijke verzorging ontwikkelt, produceert en verkoopt geadviseerd bij een herfinanciering. Dit betrof een financiering van circa € 2,5 miljoen. De onderneming was door de aandeelhouder en enkele ‘informal investors’ gefinancierd tegen een relatief hoge rente en had daarnaast hoge aflossingsverplichtingen. Hiermee werden al eerder een aantal acquisities bekostigd. De onderneming was echter niet optimaal gefinancierd en daar hebben wij als CROP corporate finance zijnde op in kunnen inspelen. Hierop hebben wij een nieuwe financieringsstructuur geopperd.

Aan de hand van de door ons opgestelde kredietaanvraag, heeft ING Bank besloten te gaan (her-)financieren. ING verstrekt daarbij onder andere een Staatsgegarandeerde lening. Het voordeel van deze lening is voor de bank dat zij een betere dekking heeft. Dit heeft voor de betreffende klant vervolgens geresulteerd in zeer aantrekkelijke rentetarieven met een kostenbesparing tot gevolg. Bovendien werd de looptijd van de financiering verlengd naar 10 jaar. Hierdoor heeft onze relatie, ten opzichte van de huidige situatie, enorm veel cashflow ‘over’ om verder te kunnen groeien. Kortom: een mooi resultaat, mede dankzij de uitstekende inzet van de desbetreffende ING relatiemanager!

CROP corporate finance

Naast nieuwe financieringsaanvragen, regelt CROP corporate finance ook onderhoud op het bestaande krediet van een onderneming. Daar bedoelen we mee dat het vaak mogelijk is om voorwaarden en condities te verbeteren, omdat uw bedrijf goede resultaten laat zien. Een belangrijk onderdeel is dat de communicatie tussen de bank en de ondernemer goed verloopt. Wij zorgen ervoor dat de bank u blijft begrijpen, maar ook zeker dat u de bank begrijpt. Wij van CROP corporate finance zijn zelf ook ondernemer en spreken uw taal, maar wij spreken ook ‘banktaal’. Dat helpt u om door te gaan met ondernemen, terwijl wij uw financiering op een goede wijze (her-)regelen. Wij zeggen niet voor niets: aandacht voor de ondernemer, samen vooruit.

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl