Herfinanciering snelgroeiende horecaketen

1 november 2019
Transactie

Voor een snelgroeiende horecaketen heeft CROP corporate finance een complete herfinanciering verzorgd.

Aanleiding herfinanciering

Het bedrijf, dat al vele jaren bestaat, was door diverse aandeelhouders, informals, een bank en andere partijen gefinancierd. Dit was echter tegen een gemiddeld relatief hoge rente met daarnaast ook hoge aflossingsverplichtingen. Het plan was om de complete ‘rechterkant’ van de balans op te schonen voor de onderneming, oftewel de credit zijde. Dit om zodoende een besparing te realiseren op de rente en aflossingsverplichtingen voor de gehele keten. Indien dit geoptimaliseerd is houdt men cash over om te investeren en verder te kunnen groeien. Voor de herfinanciering was dit niet het geval en was de onderneming sterk afhankelijk van bancaire financieringen, voor een groei met nieuwe locaties. Bovendien is een goede basis gelegd voor vervolgfinancieringen ten behoeve van eventuele nieuwe locaties in de toekomst.

Herfinanciering horecaketen

ING omarmde het plan en bleek het meest doortastend. Zij wisten met een aanbod te komen wat uitstekend aansloot op de behoefte van de onderneming. Het resultaat was dat er een enorme besparing in lasten kon worden gerealiseerd omdat de huidige financieringen efficiënter werden ingericht. Deze besparing heeft zich geuit in het feit dat dit fraaie bedrijf in eerste instantie vanuit de eigen cashflow kan verder groeien. Wij staan als CROP nu al te popelen om een volgende financieringsronde van deze onderneming te begeleiden. Dit met het oog op eventuele nieuwe locaties die worden gevonden als onderdeel van de keten.

Kortom: een succesvolle herfinanciering voor deze snelgroeiende horecaketen!

CROP corporate finance

CROP corporate finance regelt ook onderhoud op bestaand krediet. Dit houdt in dat het vaak mogelijk is om de voorwaarden van een huidige financiering te verbeteren. Dit is mogelijk omdat uw bedrijf goede resultaten laat zien. Het is dan belangrijk dat de communicatie tussen u en de bank goed verloopt. Wij zorgen voor een professioneel advies tijdens deze (her)financiering. Hierdoor begrijpt uw bank beter wat u nodig heeft, en andersom.

 

Neem contact op

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance