Herfinanciering familiebedrijf

27 juni 2019
Transactie

Herfinanciering familiebedrijf

Een goedlopend familiebedrijf (onderhoud) hebben wij begeleid bij een herfinanciering. Allereerst hebben we een ‘raamwerkovereenkomst’ voor financial lease geregeld, ten behoeve van de jaarlijkse investeringen in materieel. Het voordeel hiervan is dat de directie niet telkens naar een leasemaatschappij hoeft te stappen om goedkeuring te krijgen om een investering te financieren. Men weet namelijk van tevoren waar ze aan toe is.

Daarnaast hebben we geld vrijgespeeld door het vastgoed te herfinancieren bij de ING bank. Hierdoor kan men fluctuaties in het seizoen gemakkelijker opvangen en kan men enkele leningen die de aandeelhouders hebben verstrekt, versneld aflossen. Door slim maatwerk, blijven de aflossingsverplichtingen voor deze klant gelijk aan de situatie zoals dit hiervoor was. Dit hebben we gerealiseerd doordat de nieuwe aflossing op de nieuwe lening pas ingaat op het moment dat een bestaande lening is afgelost. Er werd bewust gekozen voor een 10-jaars rente, zodat men voorlopig rust heeft op financieringsvlak. Kortom: dit fraaie bedrijf kan weer vooruit.

CROP corporate finance

Naast het begeleiden van een nieuwe financiering, besteedt CROP corporate finance ook aandacht aan onderhoud op het huidige krediet van een onderneming. Dit houdt in dat het vaak mogelijk is voor een onderneming om de huidige financiering te verbeteren. Dit is in de vorm van betere voorwaarden en condities, zoals lagere aflossing en lagere rentepercentages op uw financiering, door de huidige goede resultaten van uw onderneming. Hierin is een goede communicatie tussen de bank en u als ondernemer cruciaal. Wij zorgen ervoor dat u de bank begrijpt, maar ook dat de bank u goed begrijpt. Wij van CROP corporate finance zijn zelf ook ondernemer en spreken uw taal, maar wij spreken ook ‘banktaal’. Dat helpt u om door te gaan met ondernemen, terwijl wij uw (huidige) financiering op een optimale wijze (her)financieren. Wij zeggen daarom niet voor niets: aandacht voor de ondernemer, samen vooruit.

 

 

Contactpersonen

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance