Transactie

Financiering werkkapitaal De Klop Groep

15 januari 2020

Financiering werkkapitaal De Klop Groep

Het 50 jaar oude familiebedrijf De Klop Groep is een financieel gezond en snelgroeiend schoonmaakbedrijf in met name Midden Nederland en Noord-Holland. Vanwege aanhoudende groei zocht men extra financiering, buiten de bank om, voor het benodigde werkkapitaal.

CROP corporate finance begeleidde De Klop Groep bij deze kredietaanvraag en heeft een financieringsmemorandum opgesteld inclusief prognoses en projecties. Deze is vervolgens aan verschillende (alternatieve) financieringspartijen ter beschikking gesteld. October kwam hierbij met het beste financieringsvoorstel uit de bus, welke op hun website (De Klop Groep) in te zien is. October is een nieuwkomer op de Nederlandse markt voor MKB financiering en verstrekt op een slimme manier leningen aan het MKB. Zonder zekerheden, dus puur op basis van de cashflow. Een mooie financieringsoplossing dus voor dit fraaie bedrijf!

De Klop Groep

Deze snelgroeiende ‘facilitaire dienstverlener’ heeft als core business schoonmaakonderhoud, glasbewassen, specialistische gevelreiniging, vloeronderhoud en cleanroom schoonmaakwerkzaamheden.  De onderneming beschikt over ruim 450 medewerkers en levert 7 dagen per week en 24 uur per dag deze diensten. Dit gebeurt met de nieuwste werkmethoden en volgens strenge richtlijnen (in het bezit van de benodigde certificaten). De Klop Groep gebruikt hierbij alleen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

CROP corporate finance biedt advies voor financiering

Is er in uw onderneming behoefte aan bedrijfsfinanciering? Loopt uw huidige rentetermijn af, of denkt u dat het huidige krediet niet optimaal geregeld is? Wij adviseren en begeleiden MKB-ondernemers in het verkrijgen of behouden van een financiering. Door ons uitgebreide netwerk kan CROP corporate finance bovendien helpen bij het vinden van een geschikte belegger of investeerder. Het traject van een financieringsaanvraag begint vaak met het doornemen van de mogelijkheden en de haalbaarheid. Na deze analyse vindt soms in een vroeg stadium al afstemming plaats met een financier. Hierdoor kunt u onnodige kosten besparen. Door middel van ons uitgebreide netwerk en ervaring kunnen wij zekerheid geven of uw financieringsaanvraag kansrijk is.

CROP corporate finance biedt ook deskundig advies voor onderhoud op bestaand krediet. Het is vaak mogelijk om de voorwaarden en condities te verbeteren, omdat de onderneming goede resultaten laat zien. De bedrijfsfinanciering van De Klop Groep is een mooi voorbeeld hoe wij van waarde kunnen zijn bij een onderneming. Wij zeggen niet voor niets: ‘aandacht voor de ondernemer, samen vooruit’.

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl