Transactie

Financiering automotive

20 maart 2019

Financiering automotive

Voor een enthousiaste ondernemer met een snelgroeiend bedrijf in de automotive hebben wij wederom zowel een financiering voor de overname als een financiering ter uitbreiding begeleid.

Twee jaar geleden financierde een nieuwe huisbankier via onze bemiddeling al twee acquisities en groei. Het was daarom logisch om ook nu weer bij deze bank aan te kloppen. Onze rol bestond er uit dat we een volledige kredietaanvraag hebben uitgeschreven en een uitgebreide toelichting hebben gegeven op de plannen en de prognoses van het bedrijf. Door een goede voorbereiding en door het inzetten van een Staatsgegarandeerde lening verliep de kredietgoedkeuring soepel. Het is vervolgens fraai om te merken dat de bank eigenlijk geen aanvullende vragen meer heeft, zodat de aanvraag in 1 x kan worden goedgekeurd. Wij als CROP corporate finance kijken nu al uit naar een volgende uitbreiding van dit mooie bedrijf, om dit traject dan weer te kunnen begeleiden. Kortom: een succesvolle financiering voor deze automotive!

CROP corporate finance

Heeft uw onderneming behoefte aan een nieuwe financiering? Verstrijkt de huidige rentetermijn, of heeft u twijfels over of het bestaande krediet beter geregeld kan worden? Wij van CROP corporate finance adviseren ondernemers binnen het MKB bij het aantrekken of behouden van bedrijfsfinanciering. Wij kunnen daarnaast helpen bij het vinden van de juiste belegger of investeerder. De aanvraag van uw beoogde financiering begint vaak met een inventarisatie van de mogelijkheden en haalbaarheid. Soms kan hierbij al in een vroeg stadium afstemming plaatsvinden met een financier. Hierdoor bespaar je onnodige kosten en door ons uitgebreide netwerk kunnen wij wel zekerheid geven of de financieringsaanvraag kansrijk is.

Naast het begeleiden van nieuwe financieringsaanvragen, regelen wij ook onderhoud op bestaand krediet. Hiermee wordt bedoeld dat het vaak mogelijk is voorwaarden en condities te verbeteren, omdat uw bedrijf goede resultaten laat zien. Belangrijk daarbij is dat de communicatie tussen u als ondernemer en de bank optimaal verloopt. Wij zorgen er voor dat de bank u blijft begrijpen, maar ook dat u de bank begrijpt.

Download

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl