Transactie

Financiering en overname automotive

20 maart 2017

Een snelgroeiend bedrijf in de automotive-sector kreeg de kans om twee filialen van een concurrent over te nemen. Echter door snelle groei in de afgelopen jaren en een niet meer passende financieringsstructuur bij haar huisbankier, liepen de crediteuren en overige schulden in het bedrijf veel te snel op. Los van de overname snakte de ondernemer dus naar meer financieringsruimte op hele korte termijn.

We vonden in de alternatieve financier Spotcap een partner die snel en efficiënt de grootste druk van de ketel kon halen door een beperkte kredietfaciliteit zonder zekerheden ter beschikking te stellen. Ondertussen hebben we met succes bij de drie grootbanken een complete financieringsaanvraag ingediend van ruim € 1 miljoen, inclusief de beoogde overname. Daarbij hebben we ervoor gekozen om ook enkele private financiers via de bank te herfinancieren. Enerzijds om hiermee de rentelasten fors te verlagen. Anderzijds om de aflossing druk te beperken en aldus ruimte te creëren voor verdere groei in de nabije toekomst.

ABN Amro kwam via haar Intermediairsdesk waarop CROP corporate finance is aangesloten het snelst met de beste oplossing en maakte de beste indruk bij de ondernemer. Een geweldig mooi resultaat, waarbij voor de aankomende jaren financiële rust is gecreëerd !

 

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl