Nieuws

Vraag vóór 1 oktober de btw uit andere EU-lidstaten terug

18 juni 2021

Heb je buitenlandse btw betaald over de levering van goederen en diensten in een andere EU-lidstaat, maar verricht je daar geen activiteiten en/of heb je geen btw-registratie in de betreffende EU-lidstaat? Dan kun je de buitenlandse btw terugvragen via de website van de Nederlandse Belastingdienst. Je hebt tot en met 30 september 2021 de tijd hebt om de btw over 2020 terug te vragen. Dit is een harde deadline, dus wacht niet te lang. Na 30 september is er namelijk geen mogelijkheid meer om een btw-teruggaafverzoek voor het jaar 2020 in te dienen.

Hoe?

Het is mogelijk om de buitenlandse btw terug te vragen via de website ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’. De Nederlandse Belastingdienst stuurt het teruggaafverzoek door naar de Belastingdienst van de betreffende EU-lidstaat waar de btw wordt teruggevraagd.

LET OP!
Heb je nog geen inloggegevens voor de website? Dan kun je deze aanvragen bij de Belastingdienst via het formulier ‘Aanvraag inloggegevens’. Wij adviseren om op tijd de inloggegevens aan te vragen, zodat de deadline van 30 september 2021 niet in gevaar komt. Houd namelijk rekening met een verwerkingstijd van 4 weken van de aanvraag voor inloggegevens.

Bij vragen over de teruggaaf van btw uit andere EU-lidstaten kun je contact opnemen met één van onze btw-adviseurs of een e-mail sturen naar btw@crop.nl.

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl