Voorkom belastingrente door indienen btw-suppletie 2021 vóór 1 april 2022

10 maart 2022
Nieuws

Controleer of je alle btw over 2021 bij de Belastingdienst hebt aangegeven en betaald. Je betaalt namelijk geen belastingrente als je de btw over 2021 alsnog aangeeft vóór 1 april 2022 door middel van een btw-suppletie.

Geef je dit pas op of na 1 april 2022 aan, dan betaal je vanaf 1 januari 2022 een belastingrente van 4%. Deze rente loopt door tot 14 dagen na de datum van de aanslag waarin de btw is opgenomen.

Tip: Bedraagt het saldo van de btw-suppletie € 1.000 of minder aan te betalen of terug te vragen btw? Dan hoef je geen aparte btw-suppletie in te dienen, maar kun je dit corrigeren in jouw eerstvolgende btw-aangifte.

Betalingsproblemen?

Na het indienen van een btw-suppletie heeft de Belastingdienst tot 8 weken nodig om een naheffingsaanslag of een teruggaafbeschikking op te leggen. Heb je bijzonder uitstel van betaling gekregen vanwege corona, let dan goed op of de eventuele betaling door de btw-suppletie nog in het verleende bijzonder uitstel van betaling valt. Naheffingsaanslagen voor btw-suppleties met een betaaltermijn die verloopt op of na 1 april 2022 vallen namelijk niet meer in het bijzonder uitstel van betaling vanwege corona, omdat de termijn eindigt na 31 maart 2022.

Heb je echter wel uitstel van betaling of een betalingsregeling nodig? Treedt dan in overleg met jouw adviseur om te kijken welke mogelijkheden er zijn.
Bij vragen over het indienen van een btw-suppletie of andere btw-gerelateerde vragen kun je contact opnemen met één van onze btw-adviseurs of een e-mail sturen naar btw@crop.nl.

Bekijk ook onze andere nieuwsuitingen over dit onderwerp: