Nieuwe lockdown, nieuwe overheidssteun

19 november 2021
Nieuws

De overheid heeft aangekondigd nieuwe financiële steun te verlenen aan bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november van kracht zijn geworden.

Tegemoetkoming vaste lasten

Ondernemers kunnen binnenkort de tegemoetkoming vaste lasten kwartaal vier 2021 aanvragen. Om de tegemoetkoming aan te vragen moet sprake zijn van 30% omzetverlies in het vierde kwartaal 2021 ten opzichte van het vierde kwartaal 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Aan de overige voorwaarden zoals we die kennen uit eerdere tegemoetkomingen moet ook worden voldaan. Het subsidiepercentage is 85% procent en de maximale subsidie die verkregen kan worden is € 250.000. Na goedkeuring van de Europese Commissie kunnen ondernemers deze tegemoetkoming aanvragen, dit is naar verwachting begin december. Zodra de tegemoetkoming is aan te vragen, informeren wij jullie daarover.

Ondersteuning voor de culturele sector

Voor culturele sector breidt het kabinet de suppletieregeling bij het Fonds Podiumkunsten uit van een vergoeding van 25% naar maximaal 55% van de kaarten van de totale reguliere capaciteit per voorstelling. De regeling is ook open voor voorstellingen met een zitplaats.

Ondersteuning voor evenementen

Het kabinet verhoogt het subsidiebedrag naar 100% voor evenementen die die geen doorgang kunnen vinden wegens de nieuwe maatregelen.

Ondersteuning voor de sportsector

Publiek is niet meer toegestaan bij sportevenementen. Het kabinet stelt een compensatie beschikbaar voor de niet ontvangen inkomsten welke anders uit kaartverkoop beschikbaar zou komen voor de periode 13 november tot 4 december. De hoogte van de compensatie zal afhangen van het karakter en draagkracht van de desbetreffende sector of organisatie.

Relevante diensten