CROP breidt uit met nieuwe dienst: Duurzaamheid & CSRD

18 juni 2024
Nieuws

CROP accountants & adviseurs breidt uit met een nieuwe dienst: Duurzaamheid & CSRD. Met adviesdiensten en producten die bijdragen aan zowel zakelijke behoeften als aan een duurzamere wereld, voldoet CROP aan de groeiende klantvraag rondom duurzaamheid. Ondernemingen die moeten voldoen aan de CSRD-wetgeving en organisaties die een positieve impact willen maken op milieu en samenleving, kunnen vanaf nu terecht bij CROP.

Noodzakelijke voorwaarden voor een veerkrachtige toekomst

Duurzaamheid, ESG en CSRD zijn niet langer opties, maar noodzakelijke voorwaarden voor een veerkrachtige toekomst van bedrijven. CSRD staat voor de Corporate Sustainability Reporting Directive en verplicht (grote) ondernemingen te rapporteren over mens en milieu. CROP is een partner bij het bereiken van de ESG-doelstellingen en ambities van ondernemingen.

Met het aantrekken van Bernardo Korenberg (1 maart 2024), Director ESG Consulting en Ferdy van Beest (1 mei 2024), Directeur Duurzaamheid & Verslaggeving heeft CROP veel kennis en ervaring in huis gehaald op het gebied van duurzaamheid, transformaties en verslaggeving.

De adviesdiensten en producten van CROP voldoen niet alleen aan zakelijke behoeften, maar dragen ook bij aan een duurzamere wereld. Met op maat gemaakte oplossingen begeleidt CROP ondernemingen naar een verantwoordelijke, veerkrachtige en winstgevende toekomst.

Continuïteit van de organisatie

Bernardo Korenberg: “Als director ESG consulting ondersteun ik ondernemingen bij de ontwikkeling en implementatie van hun duurzaamheidsstrategie. Ik help ondernemers kansen te benutten en risico’s te beheersen, zodat ze niet alleen een positieve impact maken op de samenleving en het milieu maar ook duurzaam succes en groei realiseren. Het draait tenslotte ook om de continuïteit van de organisatie.”

Veel bedrijven nog niet klaar voor CSRD rapportage

Ferdy van Beest is expert duurzaamheid en verslaggeving. “Ik richt me vooral op sustainability reporting, strategische uitwerking van duurzaamheid op business modellen en de incorporatie van duurzaamheid en verslaggeving bij ondernemingen. Veel bedrijven moeten vanaf dit jaar gaan voldoen aan de CSRD rapportage en zijn daar nog helemaal niet klaar voor. Daarnaast ondersteunen we ondernemingen met de assurance vereisten vanuit de accountant. Wij kunnen ze daarbij helpen.”

Creëren van meer duurzame impact

Ton van Deijl, bestuurder bij CROP en portefeuillehouder Duurzaamheid & CSRD: “Het doel van Duurzaamheid & CSRD bij CROP is klanten helpen met de gevolgen van wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid in hun bedrijf. Allereerst helpen wij CROP klanten te voldoen aan de CSRD wetgeving en klaar te zijn voor de controle van de rapportage. Daarnaast helpen wij bedrijven bij rapportages en strategieontwikkeling, om duurzaamheidsprestaties te verbeteren en naleving te waarborgen. Vandaar ook de focus van de afdeling op ESG Consulting en CSRD Assurance. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de zakelijke doelstellingen van een onderneming.”

Neem contact op