Transactie

Financiering bedrijfspand Tandartspraktijk Van Kerkhof

6 januari 2020

Financiering voor aankoop van bedrijfspand

Voor Tandartspraktijk Van Kerkhof heeft CROP corporate finance met succes een financiering geregeld.

Na meerdere investeringen in de uitbreiding van de praktijk en de overname van een praktijk van een collega-tandarts in het verleden, ontstond de mogelijkheid om een gehuurd bedrijfspand aan te kopen en te moderniseren. De koopsom, verbouwing, inrichting en de realisatie van een tiende behandelkamer binnen de praktijk van Van Kerkhof bracht een aanvullende financieringsbehoefte met zich mee.

Na analyse van de bestaande financieringsstructuur en voorwaarden adviseerde CROP corporate finance ook een herfinanciering van de bestaande leningen voor investeringen in de praktijk en de eerdere bedrijfsovername. In nauwe samenwerking met de medicidesk van ABN Amro bank is vervolgens de financieringsstructuur aangepast. Tegen gunstigere voorwaarden is een nieuwe financiering ingericht waarbij de aflossingsdruk op de bestaande leningen fors is verlaagd. Hierdoor is meer ruimte in de toekomstige kasstromen van de onderneming ontstaan.

Tandartspraktijk Van Kerkhof

Tandartspraktijk Van Kerkhof beschikt over twee goed uitgeruste praktijken en werkt met de modernste apparatuur. Alle tandheelkundige diensten en specialismen kunnen vanuit de eigen praktijk worden aangeboden. Naast de standaard dienstverlening biedt men specialistische zorg zoals implantologie, orthodontie en mondhygiëne. Met dit concept biedt de praktijk een optimale invulling van mondzorg ‘onder-een-dak’ in de regio.

Deze investering en financiering heeft bijgedragen aan de beoogde uitstraling en formule die Van Kerkhof nastreeft en aan een moderne, professionele werkomgeving. Hiermee is de praktijk klaar voor de toekomst en de ontwikkelingen in de mondzorgsector.

CROP corporate finance biedt advies voor bedrijfsfinanciering

Heeft jouw onderneming een bedrijfsfinanciering nodig? Loopt de rentetermijn af, of denk je dat het bestaande krediet beter geregeld kan worden? Wij bieden professioneel advies en begeleiding aan MKB ondernemers bij het verkrijgen of behouden van onder andere bedrijfsfinanciering. CROP corporate finance kan bovendien helpen bij het vinden van een geschikte belegger of investeerder. Een financieringsaanvraag begint vaak namelijk met een analyse met betrekking tot de mogelijkheden en haalbaarheid. Hierdoor vindt regelmatig in een vroeg stadium al afstemming plaats met één of meer banken. Hiermee voorkom je onnodige kosten door een optimale financiering en door ons uitgebreide netwerk kunnen wij wel zekerheid geven of de financieringsaanvraag kansrijk is.

Naast financieringsaanvragen, geven wij ook professioneel advies voor onderhoud op bestaand krediet. Vaak is het mogelijk om voorwaarden en condities te verbeteren, omdat uw onderneming goede resultaten laat zien. De herfinanciering hierboven is een mooi voorbeeld hoe wij waarde kunnen toevoegen bij de ondernemer. Wij zeggen niet voor niets: ‘aandacht voor de ondernemer, samen vooruit’.

Wil jij weten wat de financieringsmogelijkheden zijn? Klik dan hier.

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl