Brochure

BUA – Correcties van de btw vooraftrek

13 januari 2022

Als ondernemer koop je goederen en diensten in; om je bedrijfsactiviteiten te kunnen verrichten, maar ook als blijk van waardering voor je medewerkers en je vaste zakenrelaties.

Een deel van deze uitgaven levert een persoonlijk voordeel op voor je werknemers en zakenrelaties. Denk bijvoorbeeld aan het kerstpakket, waar de werknemers een (consumptief) voordeel van hebben. Of die goede fles wijn voor een klant die al jaren klant bij je is. Dit betekent dat je als ondernemer alert moet zijn op correcties in de btw. Waar je gedurende het jaar btw op uitgaven in aftrek brengt, moet je bij de laatste btw-aangifte van het jaar controleren of een btw-correctie voor privégebruik moet worden aangegeven. In het Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting, beter bekend als het BUA, wordt aangegeven voor welke situaties een (mogelijke) correctie op de vooraftrek kan spelen. In deze brochure maken wij jou wegwijs in de regels van het BUA.

Heb je na het lezen nog vragen over het BUA of andere correcties in de btw, neem dan contact op met één van onze btw-adviseurs of stuur een e-mail naar btw@crop.nl.

Download

Contactpersonen

Resi Verstegen
Tax Manager