Vergeet de woonhuissubsidie voor jouw rijksmonument niet

12 maart 2021
Nieuws

Sinds 2019 zijn uitgaven voor monumentenpanden fiscaal niet meer aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting. Om monumentenonderhoud te blijven ondersteunen is de fiscale aftrek omgezet in de woonhuissubsidie voor rijksmonumenten, zoals wellicht bij jou al bekend.

De subsidieregeling geldt voor particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie en is alleen bedoeld voor instandhoudingskosten aan monumentale onderdelen van het rijksmonument. De subsidie bedraagt maximaal 38% van de instandhoudingskosten. Je kunt alleen subsidie aanvragen voor werkzaamheden die zijn omschreven in de zogenoemde Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten. Voor meer informatie over de regeling en een uitgebreid overzicht van welke kosten in aanmerking komen, verwijzen wij je graag naar de website van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Aanvragen subsidie

De aanvraagperiode van subsidie over kosten die zijn gemaakt in 2020 loopt nu van 1 maart 2021 tot en met uiterlijk 30 april 2021. Aanvragen die buiten de aanvraagperiode worden ingediend, worden afgewezen. Om te voorkomen dat je subsidie laat liggen, leek het ons daarom goed dit bij je onder de aandacht te brengen. De aanvraag kun je digitaal indienen via het portaal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarvoor heb je je DigiD nodig.

Bekijk hier de infographic woonhuissubsidie van de rijksoverheid.

Contact

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben over de regeling, neem dan gerust contact op.

Relevante diensten