Nieuws

Werkgeluk en goede voornemens van werknemers

4 januari 2022

Een belangrijk HR thema van 2022 is het creëren van werkgeluk onder je werknemers. Hoe kan je als werkgever bijdragen aan het werkgeluk?

Iedereen heeft altijd in het begin van het nieuwe jaar wel goede voornemens. Van de werkgever zijn deze voornemens beschreven in het jaarplan of in de missie en visie van de komende jaren. Werknemers hebben persoonlijk ook ieder goede voornemens op zowel werk als privé vlak.

Door een combinatie te maken tussen de goede voornemens van werkgever en werknemer creëer je werkgeluk. Binnen HR is dit voor de komende jaren een belangrijk thema, omdat HR een grote bijdrage kan leveren om de combinatie te realiseren voor de werkgever en werknemer.

Omdat je als werkgever/ ondernemer in begin van het nieuwe jaar vaak druk bent met het realiseren van je strategische jaarplan kan je dit vaak onmogelijk combineren met het in kaart brengen van de goede voornemens en daarmee het mogelijk werkgeluk van je werknemers. Om deze reden haak je HR aan. Het in kaart brengen van de goede voornemens van je werknemers en deze omzetten naar werkgeluk zal het welzijn van je mensen vergroten.

De komende jaren is dit een belangrijk thema, omdat je door werkgeluk je werknemers langer aan je weet te verbinden. Je werknemers ambassadeurs worden van je onderneming en graag vertellen waarom zij zich zo goed voelen binnen je organisatie. Het hybride werken op zichzelf kan al een onderdeel van werkgeluk zijn, maar brengt ook andere uitdagingen met zich mee dan hoe we voorheen alleen op kantoor werkzaam waren.

Daarnaast zorgt werkgeluk voor minder ziekteverzuim op de lange termijn. Kortom alleen maar pure winst voor werkgever en werknemer om samen met HR je focus te leggen op het welzijn van je mensen en werkgeluk.

Meer weten? Of wil je graag eens vrijblijvend sparren over dit onderwerp? Neem contact op.

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl