Nieuws

Uitbetaling derde voorschot NOW?

3 juni 2020

Het derde en laatste deel van het voorschot NOW wordt in de meeste gevallen aan het eind van de week uitbetaald. Het UWV neemt proactief contact op met ondernemers die de NOW hebben aangevraagd, waarbij de loonsom van maart lager is dan de loonsom van januari. Aangezien de definitieve vaststelling van de tegemoetkoming NOW in dit geval mogelijk lager is dan verwacht, geeft het UWV je vrijblijvend de volgende keuze:

  1. Het derde voorschot NOW gewoon laten uitbetalen en dus niets aanpassen. Als later blijkt, dat de voorschotbetalingen te hoog zijn geweest, betaal je achteraf het verschil terug.
  2. Het derde voorschot NOW laten blokkeren. Het derde voorschot wordt dan niet uitbetaald. Mocht je achteraf toch recht hebben op een hoger bedrag, krijg je dat uiteraard nog, maar de blokkering voorkomt in dit geval te veel terugbetalen.

Heeft jouw onderneming een lagere loonsom in maart dan in januari en heb je (ruim) op tijd je loonaangifte ingediend? Houd dan rekening met deze vraag en bedenk wat voor jouw situatie de beste keuze is, ook rekening houdend met een eventuele daling van de loonkosten in de maanden april en mei.

Voor meer informatie over de NOW ga je naar onze CROP corona desk

Contact

Resi Verstegen
Junior Tax Consultant
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl