Nieuws

Gebruikelijk loon

27 april 2020

Aanmerkelijkbelanghouders (ab-houders) ondernemen via een vennootschap (bijvoorbeeld een bv) waar zij zelf vaak ook arbeid voor verrichten. Zij moeten in dat geval ten minste belasting betalen over een wettelijk vastgelegde passende arbeidsbeloning, het zogenoemde gebruikelijk loon. Er wordt toegestaan dat ab-houders die te maken krijgen met een omzetdaling van een lager gebruikelijk loon mogen uitgaan, evenredig met de omzetdaling. Daarbij wordt de periode van het jaar in 2020 dan vergeleken met dezelfde periode in 2019.

De persconferentie van Mark Rutte heeft afgelopen week voor veel ondernemers niet de boodschap gebracht, waar we met zijn allen op hoopten. Een lichte versoepeling voor met name jongeren en de huidige regels blijven gelden tot 20 mei. Een tegenvaller dus, maar wat kun je als ondernemer doen om deze crisis zo goed mogelijk door te komen?

In de CROP coronadesk hebben we niet alleen de noodmaatregelen vanuit de Nederlandse Overheid voor je op een rij gezet, maar ook andere informatie om deze crisis door te komen. Dagelijks wordt deze pagina geüpdatet met relevante informatie voor ondernemers.

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen, of staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze CROP coronadesk. Onze medewerkers staan je graag bij.

Contact

Resi Verstegen
Junior Tax Consultant
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl