Nieuws

Vraag op tijd eHerkenning UWV aan!

16 juli 2019

Werkgevers die gebruikmaken van diensten van het UWV, kunnen per 1 november 2019 niet langer inloggen met een UWV-account. Vanaf 1 november kun je alleen nog inloggen met eHerkenning.

Wat is eHerkenning?

Inmiddels gebruiken al meer dan 400 overheidsbedrijven eHerkenning, een digitaal hulpmiddel dat als toegangsmiddel dient tot diverse overheidsorganisaties en bedrijven. Door gebruik te maken van eHerkenning is het niet meer nodig om voor aangesloten organisaties en bedrijven aparte wachtwoorden en inlogcodes te onthouden. Hiervoor heb je dan nog maar één wachtwoord nodig.  Het UWV maakt hier sinds vorig jaar gebruik van.

Extra kosten

EHerkenning is niet gratis en wordt geleverd door een zestal marktpartijen. Iedere partij hanteert haar eigen voorwaarden en prijzen. Als werkgever ben je vrij in de keuze bij welke partij je je aanmeldt.

Verschillende betrouwbaarheidsniveaus

Niet iedere organisatie of bedrijf vereist een even hoog betrouwbaarheidsniveau. EHerkenning is er dan ook in verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het UWV gaat gebruikmaken van het op een na hoogste betrouwbaarheidsniveau, niveau 3. Op dit niveau wordt bijvoorbeeld het originele identiteitsdocument gecheckt.

LET OP!
Het aanvragen van eHerkenning kost tijd, dus is het van belang niet tot het laatste moment te wachten met aanvragen.

Tip: Zorg dat je een voldoende hoog betrouwbaarheidsniveau aanschaft voor de organisaties waarmee je zakendoet, anders moet je dit niveau later upgraden.

Ook intermediairs

Ook intermediairs die voor hun klanten met het UWV communiceren, moeten opnieuw via eHerkenning gemachtigd worden. Na toekenning van eHerkenning moeten ook alle werknemers opnieuw worden gemachtigd.

Relevante diensten

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl