Nieuws

Aanvraag werktijdverkorting door Corona

9 maart 2020

Het Corona virus (COVID-19) heeft meer impact dan verwacht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt er veel vragen over. Bijvoorbeeld, wat te doen bij een uitbraak van het virus in een bedrijf?

Mogelijk leidt de uitbraak van het Corona virus ook tijdelijk tot onvoldoende werk in jouw bedrijf voor alle werknemers. Onder de volgende voorwaarden kun je een werktijdverkorting en een WW-uitkering voor het personeel aanvragen:

  • Het bedrijf is getroffen door een bijzondere situatie, in dit geval het Corona virus, die niet onder het normale ondernemersrisico valt; en
  • Je verwacht voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 kalenderweken minstens 20% minder werk.

Vraag de werktijdverkorting aan via de website van de Rijksoverheid. De vergunning geldt in eerste instantie voor maximaal 6 weken en kan worden verlengd tot maximaal 24 weken.

LET OP!
Er is geen terugwerkende kracht, dus vraag de werktijdverkorting op tijd aan!

Na ontvangst van de vergunning vraag je de WW-uitkering wegens de werktijdverkorting aan. Het personeel blijft volledig in dienst, maar werkt tijdelijk minder. Vanwege het doorbetalen van loon merkt het personeel hier financieel weinig van.

Heb je vragen over werktijdverkorting door het Corona virus, of is hulp bij de aanvraag gewenst? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij CROP of een van onze adviseurs.

 

Contact

Leon Tjakkes, Partner Tax bij CROP in Arnhem, Amersfoort, Ede, Hoofddorp en Nieuwegein
Leon Tjakkes
Partner tax
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl