Proceswaarborging van software door ISAE certificering – Growteq, Ridderkerk

7 oktober 2022
Case

Wilco Schellevis (42) is directeur van Growteq, een Business Intelligence scale-up met vestigingen in Ridderkerk en Uddel. Eén van haar bekendste producten is YouProvide, een IT toepassing voor accountantskantoren. Met YouProvide kunnen accountantskantoren benodigde stukken voor zowel samenstel- als controleopdrachten op een gestandaardiseerde, veilige manier opvragen bij klanten.

Fouten maken mag, maar niet drie keer dezelfde

Wilco: “Growteq staat voor een plezierige werkomgeving, maar we gaan altijd tot het gaatje. We gaan voor de beste kwaliteit en gebruikerservaring voor onze producten. Fouten maken mag, maar niet drie keer dezelfde. Daarom besloten wij de kwaliteit in het werkproces van YouProvide te waarborgen door beheersingsdoelstellingen, werkprocessen en de werkwijze te documenteren en te toetsen.”

“We kozen het proces te waarborgen volgens de ISAE 3000 certificering. Deze certificering, die onafhankelijk getoetst wordt door accountants, biedt klanten zekerheid over de ontwikkeling en hosting van software binnen Growteq.”

3 redenen om voor CROP IT audit te kiezen

“Er zijn drie redenen waarom we voor CROP IT audit kozen; het is een professionele partij, ze hebben veel IT kennis en hebben een hands-on approach. Tijdens de uitvoering hadden we twee CROP’ers bij ons op kantoor, waardoor samenwerking vlot ging en er snel een vraag gesteld kon worden.”

“CROP heeft onze kwaliteitsprocedures op waarheid getoetst en daarvoor een assurance rapport afgegeven op basis van ISAE 3000 (type II). Hierbij bleef CROP niet in de regels hangen, maar keken ze naar wat er al lag en hoe processen liepen. Door hun IT kennis wisten ze die brug te slaan tussen onze huidige werkwijze en vereisten voor het rapport. Ze stelden verbeteringen in processen voor, waardoor niet alleen de certificering behaald werd, maar waar wij ook daadwerkelijk profijt van hadden. Geen ‘papieren tijgers’ dus.”

Geen bureaucratische rompslomp maar procesverbetering

“Zo is het vier-ogen-principe nu bij elke wijziging voorzien en wordt bij elke versie-update een kwaliteitsproceschecklijst doorgelopen. Het ontvangen van het ISAE certificaat en het rapport is voor ons een mijlpaal. Daar zijn we trots op!”

“Ik kan CROP IT Audit aanbevelen; geen bureaucratische rompslomp maar procesverbetering. Hun voorstellen voegden voor ons directe waarde toe.”

 

“CROP is een professionele partij met veel IT kennis en een hands-on approach. CROP wist een brug te slaan tussen onze huidige werkwijze en vereisten voor een ISAE certificering.” Wilco Schellevis

 

Benieuwd wat wij met ons team voor jou kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek!