Artikel

Ondersteuning bij Kredietaanvragen

28 april 2020

Ondernemers die (tijdelijk) extra krediet nodig hebben, begeleiden wij graag in het traject met de bank of andere financier.

CROP corporate finance heeft in nauwe samenwerking met de grootbanken in Nederland een sjabloon ontwikkeld, waarmee in korte tijd kwalitatief goede kredietaanvragen in verband met de coronacrisis kunnen worden opgezet.

Door onze bancaire achtergrond weten we wat de bank van je gaat vragen en zorgen we aan de voorkant dat alles in één keer goed wordt aangeleverd. Dit brengt snelheid in het proces en verhoogt de kans van slagen.

Corona kredietaanvragen bevatten samengevat de volgende elementen:

  • Beschrijving levensvatbaarheid bedrijf zonder corona
  • Impact corona op jouw bedrijf en financiële gevolgen voor exploitatie en liquiditeit
  • Welke maatregelen heb je al genomen?
  • Hoe veel krediet heb je nodig?
  • Op welke wijze kan je dat terugbetalen?
  • Onderbouwing met prognoses en projecties.

Wij weten de weg in het Nederlandse financieringslandschap. Wij kennen vrijwel alle nieuwe alternatieve financiers en hebben een zeer uitgebreid netwerk onder de bestaande kredietverstrekkers.

Begeleiding bij Bijzonder Beheer.

Veel ondernemingen zullen bij Bijzonder Beheer terechtkomen, omdat er sprake is van een verhoogd risico als gevolg van de effecten van corona. Wij kunnen je bij een dergelijk traject begeleiden. Onze begeleiding varieert van het bijwonen en vastleggen van de gesprekken met de bank indien er wel een verhoogd risico is, maar acuut ingrijpen niet hoeft tot en met het uitvoeren van een volledig herstructureringsplan in samenwerking met de bank. Voor jou als ondernemer in zwaar weer is het prettig iemand te hebben die met de bank praat, terwijl jij je focus bij jouw bedrijfsvoering kan hebben. Bovendien snappen wij wat de bank van je verwacht en zullen wij jou hier op voorbereiden en bij helpen.

Bij CROP corporate finance hebben we veel ervaring in dergelijke trajecten. Grote kans dat jouw bankier ons al kent. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor afstemming of overleg.

Neem contact op

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl