Artikel

Zomer, tijd voor reflectie?

9 juli 2020

Wat is de volgende fase van jouw onderneming?

De zomervakantie is in aantocht. Voor de meeste ondernemers is dat na de afgelopen intensieve maanden een periode van reflectie. Hoe zijn we de crisis tot nu toe doorgekomen en hoe moeten we verder? Op de korte termijn, maar ook op de langere termijn.

Arbeidsrecht

Vragen op personeelsgebied, bijvoorbeeld: Hoe gaan we om met werknemers die met vakantie gaan en na terugkeer in quarantaine blijken te moeten? Wat als een medewerker naar een vakantiegebied gaat dat tijdens zijn of haar verblijf in lock down gaat en hij of zij niet terug kan keren?

Maar ook: hoe zit het met de levensvatbaarheid van mijn bedrijf op de langere termijn? Moeten we onze bedrijfsvoering gaan aanpassen, of andere producten of diensten gaan aanbieden? En zijn de crisis maatregelen die getroffen zijn vanuit de overheid voor onze onderneming toereikend (geweest), of moeten we misschien wel medewerkers gaan ontslaan?

Zomer als voorbereidingstijd

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor jou als ondernemer. Daar zijn we ons terdege van bewust. Daarom zijn we ook tijdens de zomermaanden gewoon bereikbaar. Als je ingrijpende beslissingen moet gaan nemen, zoals het aanpassen van je bedrijfsvoering, of het ontslaan van personeel, dan kost dat voorbereidingstijd. Je moet bijvoorbeeld je personeelsdossiers goed op orde hebben. Gebruik deze periode daar ook voor, zodat je na de zomer geen kostbare tijd verliest.

Interessante artikelen

In onze CROP corona desk hebben wij een aantal artikelen en whitepapers geplaatst, die je alvast kunnen helpen:

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met CROP legal. Wij kunnen je bijstaan met juridisch advies en / of in contact brengen met één van onze andere specialisten.

Contactpersoon

Marieke Heiner - mediator CROP accountants & adviseurs
Marieke Heiner
Mediator
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl