Management Buy Out

Whitepaper

Ben jij al een tijdje werkzaam in een onderneming op management of directieniveau en wil jij graag de onderneming overnemen of mede-eigenaar worden? Een dergelijke transactie wordt ook wel een Management Buy Out (MBO) genoemd. CROP corporate finance ondersteunt en geeft advies aan zowel MKB ondernemers als het management bij een MBO traject. Onze adviseurs hebben jarenlang ervaring over dit onderwerp en kunnen jou optimaal adviseren en begeleiden.

Management Buy Out is een vorm van een bedrijfsovername. Hierbij neemt een medewerker of iemand uit het management de gehele (of een deel van de) organisatie over. Vaak heeft een MBO een strategische achtergrond. De motieven van de overname kunnen zowel uit het management als vanuit de onderneming zelf komen. Deze motieven kunnen vrij uiteenlopend zijn. Een MBO is zodoende een ingewikkeld proces, waarbij meerdere vragen kunnen opspelen:

  • Hoe pak ik dit overnametraject aan?
  • Hoeveel is het bedrijf van mijn werkgever waard?
  • Hoe financier ik de overname?
  • Hoeveel eigen geld moet ik hebben voor deze bedrijfsovername? Wat verandert er voor mij in fiscaal en juridisch opzicht?

CROP corporate finance heeft niet alleen ervaring met overnames, zoals een Management Buy Out, maar ook met het begeleiden en adviseren bij bedrijfsfinancieringen en bedrijfswaarderingen. Zodoende kan CROP corporate finance jou in elke fase van een MBO optimaal ondersteunen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of heb jij interesse in een vrijblijvend gesprek? Wij komen graag met jou in contact.

Neem contact op