Transactie

Management Buy Out industrieel bedrijf

31 januari 2020

Management Buy Out bij een industrieel bedrijf

De onderneming heeft de afgelopen jaren een flinke omzetgroei weten te realiseren, door een sterke vraag in de markt en uitbreiding en optimalisatie van de productie. De directeur-grootaandeelhouder wilde zijn bedrijf graag verkopen. De directeur in loondienst wilde het bedrijf graag kopen (Management Buy Out). Laatstgenoemde kent het bedrijf als geen ander; werkt er al vele jaren en heeft het volste vertrouwen in de prognoses.

De koopsom van het bedrijf is ongeveer 10 miljoen.

Het traject

Met beide heren heeft CROP corporate finance een geschikte financieringsstructuur uitgedacht en deze voorgelegd aan vier banken. De financieringsstructuur ziet op de oprichting van een nieuwe holding. Deze holding gaat de bank financieren en daarnaast doet de verkopende DGA ook nog mee voor een substantieel deel, door een deel van de verkoopprijs als achtergestelde lening terug te lenen.

Er werd hier gekozen voor de Rabobank, die zich onderscheidde door de doortastende aanpak, goede voorwaarden (waarbij echt werd meegedacht met het bedrijf) en uitstekende rentetarieven.

CROP corporate finance

CROP corporate finance heeft dit hele traject van a tot z begeleid. Dat wil zeggen: het waarderen van het bedrijf; uitdenken van een goede juridische en fiscale structuur, het uitwerken van een financieringsaanvraag en het regelen van de juiste overeenkomsten.

Een mooi traject met goede afloop voor alle partijen!

Bij CROP corporate finance kunnen we ondernemers onder andere assisteren bij de selectie van het beste kredietvoorstel en het uitonderhandelen van de voorwaarden en tarieven. Hierbij kijken wij niet alleen naar de laagste rente, maar vooral ook of de financieringsconstructie optimaal is. Belangrijke onderdelen daartoe zijn de condities met betrekking tot de looptijd, aflossingen en zekerheden.

Maar ook kunnen wij ondernemers adviseren bij onderhoud op hun bestaande krediet. Hiermee bedoelen wij mee dat we vaak zien dat het mogelijk is om de huidige voorwaarden en condities te verbeteren, omdat je onderneming goede resultaten laat zien. Belangrijk daarbij is dat de communicatie tussen jou en de bank goed verloopt. Neem vrijblijvend contact met ons op als jij te maken hebt met een financieringsaanvraag of onderhoud op een huidige financiering.

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl