Artikel

Klein Krediet Corona garantieregeling (KKC)

2 juni 2020

Kleine bedrijven met een tekort aan financiële middelen worden te hulp geschoten door nieuwe aanvullende maatregelen vanuit het kabinet (de KKC garantieregeling). Deze maatregelen zorgen ervoor dat kleine ondernemingen beter in staat zijn om leningen tussen de €10.000 en €50.000 af te sluiten, om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Bij deze leningen staat de overheid voor 95% garant, zodat financiers sneller bereid zijn tot het verstrekken van krediet.

Opening KKC

Deze KKC leningen hebben een maximale looptijd van 5 jaar met een rentepercentage dat kan oplopen tot 4%, met een eenmalige vergoeding aan de staat van 2%. Het kabinet hoopt hiermee gezonde, kleine bedrijven die in geldproblemen komen te ondersteunen en te behoeden voor eventuele faillissementen. In totaal is er door het kabinet een garantiebudget van €713 miljoen beschikbaar gesteld. De regeling staat sinds 29 mei 2020 open voor ondernemers, na goedkeuring van het ministerie van Economische zaken. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen bovendien op dit moment worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.

De Rabobank, ABN AMRO, ING en de Volksbank zijn partijen die de lening verstrekken, andere financiers die geaccrediteerd zijn om staatsgegarandeerde financieringen te verstrekken kunnen de regeling ook aanbieden.

Voorwaarden

Aanvullende voorwaarden voor de KKC zijn, dat de onderneming voor de coronacrisis levensvatbaar was, er een jaarlijkse omzet vanaf €50.000 wordt behaald en de onderneming sinds 1 januari 2019 ingeschreven staat bij de KvK.

Contactpersoon

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl