Transactie

Herstructurering uitzendbureau

3 juni 2019

Doorstart uitzendbureau door herstructurering

CROP corporate finance heeft een gespecialiseerd uitzendbureau bijgestaan bij de voorbereiding van een succesvolle doorstart. Na een periode van snelle omzetgroei kampte het bedrijf met een verliessituatie en ook liquiditeitsproblemen. CROP corporate finance heeft na een korte oorzaakanalyse geadviseerd over verschillende scenario’s met de daartoe behorende consequenties. Op basis van rendabele omzet en behoudende uitgangspunten hebben we onder andere een plan van doorstart opgesteld. Als onderdeel hiervan zijn exploitatie-, balans-  en ook liquiditeitsbegrotingen opgesteld en is de financieringsbehoefte in kaart gebracht.

We ondersteunden de onderneming vervolgens in het informeren van belangrijke stakeholders over het doorstartscenario. Via een informatiememorandum hebben we daarnaast diverse partijen en investeerders uit ons netwerk benaderd voor de financiering van de doorstart. Met een investeerder is daardoor een succesvolle doorstart gerealiseerd.

Herstructurering CROP corporate finance

Door toenemende druk op omzet, marges en ook resultaten kunnen ondernemingen in zwaar weer terechtkomen. Waardoor een herstructurering noodzakelijk is. Alles draait dan om snelheid en het nemen van de juiste beslissingen om het roer recht te houden en de schade te beperken. In deze situaties is CROP corporate finance op z’n best. Wij zijn gespecialiseerd in vraagstukken waar het herstel van de resultaten of de cashflow van een onderneming voorop staat.

Met onze externe en objectieve blik regisseren we het proces. Wij communiceren met de betrokken partijen zoals banken en crediteuren. Het is immers van belang dat zij vertrouwen krijgen om mee te werken aan een succesvolle herstructurering en oplossing. Wij acteren pragmatisch en daadkrachtig. Tijdens het proces bewaren wij de rust, creëren we inzicht en gaan we samen op zoek naar de juiste oplossing. Wij zorgen dat ‘wat moet gebeuren, ook daadwerkelijk gebeurt’.

 

Aanmelden nieuwsbrief CF

 

+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl