Artikel

Alimentatie nakomen in de coronacrisis

29 april 2020

De maatregelen die vanuit de overheid genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken leiden voor veel ondernemers en zelfstandigen tot een (forse) inkomensdaling. Dat kan leiden tot problemen met het nakomen van financiële verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de alimentatie.

Relevante wijziging

Een aantoonbare inkomensdaling als gevolg van de Coronacrisis kan een relevante wijziging zijn om te komen tot een (tijdelijke) aanpassing van de alimentatieverplichting. Met een toekomstprognose van de onderneming, opgesteld door een accountant, kun je in overleg met je ex-partner proberen tot een tijdige oplossing te komen. Hiervoor hoef je niet persé naar de rechtbank. Met behulp van een (onpartijdige) mediator kunnen jullie samen tot een voor beide partijen bevredigende oplossing komen en deze afspraken op papier zetten. Deze wijziging kan zelfs een tijdelijk karakter hebben. Dan kan de alimentatie weer aangepast worden, zodra de inkomsten van de onderneming weer stijgen.

Wanneer je er samen toch niet uitkomt, kan er via een (spoed) procedure bij de rechtbank om wijziging van de alimentatie worden verzocht.

Meer informatie?

Voor meer informatie over alimentatieverplichting of mediation kun je contact opnemen met onze mediator: Marieke Heiner

Neem contact op

Contactpersoon

Marieke Heiner - mediator CROP accountants & adviseurs
Marieke Heiner
Mediator
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl