Artikel

COL-regeling voor start-ups en scale-ups

30 april 2020

Start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers – zonder kredietrelatie bij een bank – kunnen vanaf 29 april 2020 een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. De COL-regeling is een van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

COL-regeling

De leningen die de ROM’s gaan verstrekken variëren tussen de €50.000,- en €2 miljoen. Bij bedragen boven de €250.000,- wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3%. De ROM’s streven ernaar de beoordelingen van de aanvragen onder de €500.000,- af te handelen binnen vier tot negen werkdagen. Voor aanvragen boven de €500.000,- is het streven om binnen drie werkweken tot een definitief besluit te komen.

Aanvragen voor een COL kunnen alleen plaatsvinden via een speciaal hiervoor ontwikkelde portal. Deze portal is te bereiken via de websites van de ROM’s, TechLeap en Invest-NL. Aanvragen die je rechtstreeks schriftelijk of per mail richt aan de ROM in jouw regio zullen niet in behandeling kunnen worden genomen.
Meer informatie over criteria en aanvragen van de Corona-Overbruggingslening is te vinden op de website van de ROM’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over de COL-regeling? Of heb je hulp nodig met jouw aanvraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Neem contact op
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl