Begeleiding bij Bijzonder Beheer

11 februari 2020
Artikel

CROP begeleiding bij Bijzonder Beheer

CROP corporate finance begeleidt continu meerdere MKB ondernemers die in financieel zwaar weer zijn terechtgekomen en zodoende bij de afdeling Bijzonder Beheer zitten van hun bank.

De partners van CROP corporate finance hebben zelf vele jaren bankervaring en zijn ook zelf ondernemer. Hierdoor spreken we ‘banktaal’, maar ook de taal van een ondernemer.

Onze inzet is maatwerk en varieert van:

  • het aanschuiven bij het gesprek met de afdeling Bijzonder Beheer van de bank zodat de communicatie optimaal verloopt
  • het opstellen van een herstelplan met uitwerking van meerdere scenario’s
  • het uitvoeren van het herstelplan of herstructurering
  • het regelen van een kapitaalsinjectie
  • de begeleiding bij een doorstart, ook via faillissement
  • de verkoop van activa, activiteiten of het volledige bedrijf

Wij behartigen altijd het belang van de onderneming zelf en zijn onafhankelijk van de desbetreffende bank.

We zijn hands-on, maken geen dure vuistdikke rapporten, maar gaan mét u aan de slag om uw bedrijf snel weer financieel gezond te krijgen.

Wij zeggen daarom niet voor niets: aandacht voor de ondernemer, samen vooruit.

Rol van CROP corporate finance

Met onze externe en objectieve blik zijn we in staat om het proces te regisseren. Wij communiceren met de betrokken partijen zoals banken en crediteuren. Het is immers van belang dat zij vertrouwen krijgen om mee te werken aan een succesvolle herstructurering en oplossing. Wij acteren daartoe pragmatisch en daadkrachtig. Tijdens het proces bewaren wij de rust, creëren we inzicht en gaan we vervolgens samen op zoek naar de juiste oplossing. Wij zorgen dat ‘wat moet gebeuren, ook daadwerkelijk gebeurt’.

Wij willen ondernemers namelijk vooral stimuleren tot het ontwikkelen van nieuwe markten, business en omzet. Vanuit onze bevindingen geven we advies over alternatieve oplossingsrichtingen en de (financiële) consequenties hiervan. Kortom: wij bieden deskundig advies gedurende alle fases van het traject, juist wanneer het nodig is.

 

Neem contact op

Herber Blokland
Herber Blokland
Partner Corporate Finance