Whitepaper

Stappenplan bedrijfsverkoop

Denk jij erover na om jouw bedrijf te verkopen? Of ben je op zoek naar een mogelijke koper? CROP corporate finance begeleidt en adviseert MKB ondernemers gedurende elke fase van een bedrijfsverkoop. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsverkopen, zodoende kunnen wij jou optimaal ondersteunen. Daarnaast zijn wij erg betrokken en staan wij voor hoge kwaliteit. We zorgen ervoor dat wij een meerwaarde voor jou zijn, zodat jij meer rust en energie hebt, maar daarnaast ook kan genieten van de kwaliteit die wij bieden.

Tijdens een verkooptransactie worden er meerdere stappen doorlopen. Download het stappenplan direct onderaan de pagina voor meer informatie hierover.

Aanleiding traject

CROP corporate finance is gespecialiseerd in alle soorten bedrijfsverkopen. Er zijn namelijk meerdere redenen om te kiezen voor een verkoop van je bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn:

  • De wens om te stoppen met werken of met pensioen gaan;
  • Als eigenaar ben je meer een manager dan een ondernemer;
  • Het ontbreken van een geschikte opvolger binnen de eigen familie;
  • De wens om te cashen voor jouw onderneming;
  • De organisatie kan een nieuwe frisse ‘’wind’’ gebruiken.

Er zijn nog veel meer redenen waarom je kan kiezen voor een verkoop van jouw bedrijf. Wij kunnen je ook helpen met het vinden van een geschikte koper die past bij je bedrijf.

CROP corporate finance biedt meerwaarde doordat alle diensten zich onder één dak bevinden. Zodoende kunnen alle vraagstukken direct intern voor je opgelost worden. Wij begeleiden en adviseren namelijk ook bij bedrijfsfinancieringen en bedrijfswaarderingen. Een waardebepaling is een complex geheel, zodoende vereist dit een gedegen kennis. We staan dan ook als Register Valuator geregistreerd bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en beschikken over kennis, expertise en opleiding om complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren.

Ben jij nog niet genoeg geïnformeerd? Wil je weten welke stappen er allemaal doorlopen worden tijdens een bedrijfsverkoop? Download dan direct het stappenplan onderaan de pagina. Indien je dan nog vragen hebt of geïnteresseerd bent, neem dan graag contact op voor een oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Hidden

Contactpersoon

Kees van Rossum
Partner Corporate Finance
+31 (0) 33 - 46 357 27 info@crop.nl