Acquisitiefinanciering private equity

31 juli 2019
Transactie

Acquisitiefinanciering

Voor een private equity partij hebben wij een acquisitiefinanciering gearrangeerd. Een van hun bestaande deelnemingen kreeg de mogelijkheid om de groei te versnellen. Dit is gerealiseerd door middel van de overname van een branchegenoot. CROP corporate finance wist hiervoor de benodigde financiering op te halen door naast de bestaande huisbank ook een gespecialiseerde alternatieve financier in te schakelen. Samen met de lening die door de verkopende partij is verstrekt, is hiermee de volledige overnamesom gefinancierd zonder een extra beroep op de bank te hoeven doen.

Voordeel van deze financieringsconstructie is dat de overname met een ruime looptijd van 8 jaar is gefinancierd. Deze vorm van financiering is geheel blanco, zonder enige zekerheden of persoonlijke garanties. De aflossingsdruk na de overname valt hierdoor dus aanzienlijk lager uit. Bijkomend voordeel is dat de bestaande zekerheden kunnen worden aangewend voor zowel de werkkapitaalfinanciering bij de huisbank als de toekomstige groei. We hebben ook de benodigde toestemming van de bank om deze financiering aan te trekken geregeld. Hierdoor kan de overnemende partij blijven rekenen op de support van de huisbank. Kortom: een succesvolle acquisitiefinanciering voor deze private equity partij.

CROP corporate finance

Heeft uw onderneming een bedrijfsfinanciering nodig? Loopt de rentetermijn af, of denkt u dat het bestaande krediet beter geregeld kan worden? Wij adviseren en begeleiden MKB ondernemers bij het verkrijgen of behouden van bedrijfskrediet. Wij kunnen verder ook helpen bij het vinden van een geschikte belegger of investeerder. Een financieringsaanvraag begint vaak met een inventarisatie van de mogelijkheden en haalbaarheid. Soms vindt hierbij in een vroeg stadium al afstemming plaats met één of meer banken. Hierdoor voorkom je onnodige kosten en door ons uitgebreide netwerk kunnen wij wel zekerheid geven of de financieringsaanvraag kansrijk is.

Of je nu groeiplannen hebt, of met je onderneming in een moeilijke tijd zit. Wij helpen ondernemers met deskundig advies. We zeggen immers niet voor niets: aandacht voor de ondernemer, samen vooruit.