5 manieren om je uitzendbureau te laten groeien

4 april 2023
Artikel

Het wordt Bijltjesdag in de uitzendbranche. De verwachting is dat de komende jaren een substantieel deel van de huidige uitzendbureaus verdwijnt. De belangrijkste reden is de verplichte certificering vanaf 2025. Uitzendbureaus kunnen de investering die ermee gemoeid is, niet opbrengen of directeur-eigenaren kiezen er om andere redenen voor om het bedrijf te verkopen. Voor de uitzendbureaus die verder willen groeien, zet Marcel Jansen – Consultant Corporate Finance & Sectorspecialist Uitzendbranche – vijf manieren op een rijtje om dit te realiseren.

Denk je er juist over na om jouw uitzendbureau te verkopen? Hier lees je over 5 goede redenen om jouw uitzendorganisatie te verkopen.

1. Investeer in toegevoegde waarde

De tijd van alleen handjes leveren en vooral volume draaien lijkt voorbij. Opdrachtgevers willen toegevoegde waarde. Welke dat is, hangt af van de branche en het bedrijf. Het betekent dat je als uitzendbureau onderscheidend moet zijn en je klanten duidelijk moet maken welke toegevoegde waarde je biedt. Dat kan bijvoorbeeld een eigen opleidingsprogramma zijn of in-house consultancy om zelf oplossingen te bieden aan de klant.

2. Investeer in kwaliteit

Om zowel opdrachtgevers als uitzendkrachten en gedetacheerden aan je te binden, zul je moeten investeren in de kwaliteit van je mensen. Dat kan bijvoorbeeld door intern opleidingen en cursussen aan te bieden die gericht zijn op vakinhoudelijke kennis en vaardigheden of op sociaal-maatschappelijke competenties.

3. Investeer in recruitment

In een krappe arbeidsmarkt is het de kunst om voldoende mensen aan je te kunnen bieden. Dat stelt eisen aan recruitment. Maak het aantrekkelijk voor werkzoekenden om zich bij jou aan te melden, in te schrijven en via jou te gaan werken. Je kan een banenmarkt organiseren of een online platform ontwikkelen waar vraag en aanbod samen komen.

4. Investeer in automatisering

Automatisering gaat veel verder dan het juiste softwarepakket voor personeelsdossiers en verloning. Data-veiligheid is bijvoorbeeld een hot issue, net als de bescherming van persoonsgegevens. Kies je voor een server op locatie of zet je alles in de cloud? Beschik je over alle actuele beveiligingscertificaten. Het zijn essentiële keuzes voor uitzendbureaus van vandaag en morgen.

5. Investeer in online

Ons leven speelt zich steeds meer online af. Nieuwe generaties weten niet anders. Wil je als uitzendorganisatie een toekomst hebben, dan kies je voor online en sociale media. En dat betekent ook investeren in online marketing, zodat je zichtbaar en vindbaar blijft.

Gratis lunchsessie “Zo verhoog jij de waarde van je (uitzend)bedrijf!

CROP werkt al jaren voor uitzendorganisaties en heeft een samenwerkingsovereenkomst met de NBBU. Voor uitzendorganisaties die willen weten wat ze waard zijn of hun waarde willen vergroten, organiseren we op donderdag 13 april aanstaande een gratis lunchbijeenkomst. Onder de noemer “Werken aan waarde” nemen we je mee in de waardebepaling en mogelijkheden tot waardeontwikkeling van je organisatie. We beschikken over een groot netwerk en weten bijvoorbeeld ook hoe je investeringen gefinancierd krijgt.

Bovenstaande lunchsessie is inmiddels achter de rug. Neem contact op met Marcel Jansen wanneer je meer over het onderwerp wilt weten en/of vrijblijvend kennis wil maken.

Neem contact op

Marcel Jansen
Senior Consultant Corporate Finance